Ford Fiesta Sprint Cup voor België en Nederland.

2018 is een nieuwe Cup raceklasse rijker want zowel in eigen land als bij onze Noorderburen zal er eindelijk weer op betaalbare wijze geracet kunnen worden en dit in de gloednieuwe Ford Fiesta Sprint Cup. De wagen van dienst, hoe kan het ook anders, wordt een Ford Fiesta ST Line die voorzien is van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van om en bij de 150 pk en met een gewicht van zo'n 950 kg.

De Ford Fiesta Sprint Cup is in Nederland in feite speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 15 en de 25 jaar, daar waar er in België in principe geen leeftijdsbeperking geldt. De verkoopprijs van deze Ford Fiesta werd vastgesteld op 23.000 euro, excl. BTW, geheel raceklaas. De wagen wordt voorzien van alle moderne veiligheidsvoorzieningen en een door Intrax ontwikkeld onderstel. Rijden doen we met slicks of regenbanden daar waar nodig, het rubber wordt geleverd door Hankook.

De ombouw zal gebeuren door enkele bekende spelers uit de Benelux racescène, waaronder Intrax en DVB Racing en dit in samenwerking met Ford Performance Europe en M-Sport.

De wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap zullen verreden worden in Zandvoort, Assen, Zolder en Francorchamps en dit tijdens de belangrijkste autosport evenementen op de betreffende circuits. Officieel dient het nog allemaal bevestigd te worden, maar er staan voorlopig zes races op het programma te starten met de Pinksterraces in Zandvoort van 19 tot en met 21 mei, de Superprix in Zolder van 30 juni tot 1 juli. Midden augustus wordt er gereden in Assen tijdens de Gamma Racing Day. Op 8 en 9 september is de FFSC te gast in Zandvoort voor de Noordzee Cup. Voor het Racing Festival op Francorchamps wordt er eind september teruggekeerd naar België en de laatste race worden de Hankook Finaleraces op het circuit van Assen in het weekend van 20 en 21 oktober. De Belgische kalender van de FFSC wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Waar de Ford Fiesta Sprint Cup zich doelbewust op richt zijn de jongeren, zowel jongens als meisjes tot 25 jaar en die vanuit het clubracen of de karting willen doorgroeien. Bij voldoende inschrijvingen van de dames wordt er zelfs een heuse Ladies Cup uitgeschreven en dat kan alleen maar toegejuicht worden. In Nederland is de sportieve en commerciële organisatie in handen van V-Max Racing onder leiding van Dick van Elk waardoor de meeste races van de FFSC verreden zullen worden tijdens de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge. Op het moment van introductie zijn reeds 15 wagens gereserveerd voor teams en privé rijders, in totaal zijn er maximaal 30 beschikbaar voor het eerste seizoen. In België zal Joost Custers de Ford Fiesta Racing Cup in goede banen moeten leiden.

Per event staan er twee sprintraces van maximaal 30 minuten op het programma, voorafgegaan door twee vrije trainingen van eveneens 30 minuten en een kwalificatie die 20 minuten duurt. Gezien de schoolverplichtingen van mogelijk jonge rijders zal getracht worden om het programma zo veel mogelijk op hun af te stemmen, maar de Cup staat in feite op en voor iedere gepassioneerde piloot.

Tijdens twee van deze evenementen zullen alle deelnemers samen een de start verschijnen. Meer info volgt ...

primi sui motori con e-max

Volg RallyandRaces ook op

Blijf ook via de sociale media op de hoogte.  Like us - Follow us !

Advertisements

GothVille
Drive your race to our Hell!
ElectroMarket!
ElectroMarket! More than 10.000 electro products in stock!
ElectroMarket Promo Page!
Don't miss our promotions, changing every day.