Skip to main content

Over ons

We moeten al meer dan tien jaar terug in de tijd gaan want 2007 – 2008 was zowat de periode dat Hans Jacobs en Stijn Vanderspikken RallyandRaces boven het doopvont hielden.

Het begon allemaal vrij onschuldig en de bedoeling van de site destijds was in feite alleen maar het online zetten van onze foto’s. Enige tijd later ontvingen we persberichten en om deze online te zetten was een nieuwe layout nodig. Ook werden er vanaf dan artikels van eigen hand gepubliceerd.

RallyandRaces breidde uit, medewerkers met dezelfde ingesteldheid als de onze kwamen aan boord en op de site zelf verschenen ondertussen meer en meer artikels, foto’s en video’s, mochten we meer en meer bezoekers ontvangen … RallyandRaces raakte naar onze bescheiden mening bekend in het Belgische autosportlandschap.

En RallyandRaces bleef in zekere zin groeien, want onze medewerkers kwamen de afgelopen jaren dan ook op de meest uiteenlopende events en niet alleen op nationale bodem. Van een lokale VAS-rally tot de manches van het BRC en WRC, op uitnodiging van Hyundai België mee naar Portugal. Van de BGDC naar de Belcar naar de 24 Uren van Zolder, Francorchamps, ELMS, Blancpain over heel Europa, Goodwood Festival of Speed en de Revival, ja zelfs de 24 Uren van Dubai mocht RallyandRaces verwelkomen. En dat allemaal voor je hobby. Mooi toch!

Terug naar de essentie …

Na een samenwerking van één jaar met Autosportwereld in 2018 keerden we begin 2019 terug naar de essentie, de reden van het ontstaan van RallyandRaces en dat zijn de foto’s.

Het gros van de ontvangen persberichten en nieuwtjes alsook onze eigen artikels plaatsen we nu in verkorte vorm op onze facebook pagina en niet meer apart op een website. Een mens moet meegaan met de tijd en we vroegen ons af, nu dat iedereen al het nieuws op smartphone en tablet leest, wie zich nog de moeite neemt om het een en ander op pc te lezen. Ellenlange teksten zijn niet aan ons besteed. De essentie van de zaak weet u wel.

Fotografie:
Hans Jacobs, Stijn Vanderspiken, Giovanni Declercq, Joël Vanderzijpen, Vincent Huybrechts, Lorenz Deschuyttere, Bert Driesmans, …

Journalistiek:
Michael Oosterlinck