Skip to main content

Over ons

We moeten al meer dan tien jaar terug in de tijd gaan want 2007 – 2008 was zowat de periode dat Hans Jacobs en Stijn Vanderspikken RallyandRaces boven het doopvont hielden.

Het begon allemaal vrij onschuldig en de bedoeling van de site destijds was in feite alleen maar het online zetten van onze foto’s. Enige tijd later ontvingen we persberichten en om deze online te zetten was een nieuwe layout nodig. Ook werden er vanaf dan artikels van eigen hand gepubliceerd.

RallyandRaces breidde uit, medewerkers met dezelfde ingesteldheid als de onze kwamen aan boord en op de site zelf verschenen ondertussen meer en meer artikels, foto’s en video’s, mochten we meer en meer bezoekers ontvangen … RallyandRaces raakte naar onze bescheiden mening bekend in het Belgische autosportlandschap.

En RallyandRaces bleef in zekere zin groeien, want onze medewerkers kwamen de afgelopen jaren dan ook op de meest uiteenlopende events en niet alleen op nationale bodem. Van een lokale VAS-rally tot de manches van het BRC en WRC, op uitnodiging van Hyundai België mee naar Portugal. Van de BGDC naar de Belcar naar de 24 Uren van Zolder, Francorchamps, ELMS, Blancpain over heel Europa, Goodwood Festival of Speed en de Revival, ja zelfs de 24 Uren van Dubai mocht RallyandRaces verwelkomen. En dat allemaal voor je hobby. Mooi toch!

Terug naar de essentie …

Ergens midden 2017 kregen we de vraag van voormalig hoofdredacteur van Turbo Magazine, Joost Custers, om te gaan samenwerken. Na lang nadenken en nog enkele keren dezelfde vraag te hebben gehad hebben we besloten om op RallyandRaces te stoppen met het online zetten van eigen artikels en persberichten en terug te keren naar de ‘essentie van de zaak’, de reden van het ontstaan van RallyandRaces … en dat zijn de foto’s.

Er werd dan ook een nieuwe site gebouwd waarbij de focus, zoals hierboven aangehaald, gelegd wordt op onze foto’s en video’s met een subtiele verwijzing naar nieuwtjes op de site van onze partner Autosportwereld.


Fotografie
:
Hans Jacobs, Stijn Vanderspiken, Giovanni Declercq, Joël Vanderzijpen, Vincent Huybrechts, Lorenz Deschuyttere, Bert Driesmans, …

Videografie:
Kurt Capelle

Medewerkers:
Michael Oosterlinck