Met Belgische #TheRocket11 pogen de Belgische titel in Belcar te veroveren

Een succesvolle testdag op het circuit van Dijon heeft Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten gesterkt in hun vertrouwen. Met hun nieuwe Norma M20 van Krafft Racing, die in een opvallend Belgisch kleedje steekt, zijn ze klaar om te strijden om de algemene Belcar-titel.

“Ze ziet er goed uit, toch?” De grijns op het gelaat van Bert Longin spreekt boekdelen. #TheRocket11, zoals de Norma M20 uit de ateliers van Krafft Racing werd gedoopt, is inderdaad indrukwekkend. In de ateliers van het Franse team werd deze splinternieuwe bolide tot in het kleinste detail klaargestoomd, en gisteren konden de rijders de wagen doorgedreven op het circuit van Dijon aan de tand voelen. Ze konden meteen ook voor het eerst de nieuwe decoratie in levende lijve bewonderen, een opvallend kleedje in de Belgische driekleur.

“Ik heb het al gezegd en wil het graag nog eens herhalen: dit is een Belgisch project”, stelt Bert Longin onomwonden. “Belcar is het nationale kampioenschap endurance, met aan het eind een Belgische kroon. Als ambassadeur van Circuit Zolder zet ik die nationale uitstraling graag in de verf.

Na de succesvolle trainingsdag in Dijon is het voor het team en de rijders nu aftellen tot het tweede weekend van augustus, om op Circuit Zolder eindelijk aan het seizoen 2020 van het Belcar Endurance Championship te kunnen beginnen!

Belcar Endurance Championship 2020 Kalender

07-08-09 augustus: Zolder Superprix (125′)
04-05-06 september: Assen (125′ of 180′)
02-03-04 oktober: American Festival NASCAR Zolder (180′)
16-17-18 oktober: DTM Zolder (2x 120′)
05,07-08 november: 24 Hours of Zolder

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws