Maxime Soulet met Gilles Verleyen en Matthieu de Robiano op de #499 ‘DRM-Proxy Delhaize’ in Zolder!

Sinds zijn debuut in Magny-Cours veertien maanden geleden is deze wagen een kandidaat voor de kopposities. En ook in 2020 zal de #499 voor spektakel zorgen in het peloton van de VW Fun Cup powered by Hankook. De Evo3 ingeschreven door DRM Motorsport staat aan de vooravond van een opmerkelijke campagne en krijgt een volledig onuitgegeven team aan het stuur, maar ook ‘Proxy Delhaize’ als nieuwe titelsponsor.

2020 staat in het teken van de terugkeer van een gekend gezicht bij DRM. Gilles Verleyen, goed voor de zilveren medaille tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup in 2018, racet opnieuw voor het Brusselse team, maar dan wel in een ongeziene context. “Voor het eerst in mijn carrière zal ik deel uitmaken van een zogenaamde ‘Top Gun’-bemanning”, vertrouwt Gilles ons toe. “Ik ben erg blij om DRM Motorsport terug te vinden na een afwezigheid van twee seizoenen. Aan het stuur van de #199 en de #299 heb ik in 2017 prachtige momenten beleefd. Ik verwacht veel van het komende avontuur, want zowel de rijders aan het stuur als de auto zullen uitstekend zijn. Die factoren hebben ervoor gezorgd dat ik niet lang heb getwijfeld om het aanbod te aanvaarden. Deze combinatie is zeker goed genoeg om te mikken op een top 5-plaats in het algemene klassement.”

Voor de aftrap van het seizoen in Zolder kan het team van de #499 ‘DRM-Proxy Delhaize’ rekenen op de versterking van een professionele rijder met naam en faam. Maxime Soulet, winnaar van de 12 Uur van Bathurst en de 25 Hours VW Fun Cup, naast een tweede plek in de 24 Uur van Spa en talloze nationale titels, is een van de beste Belgische uithoudingsrijders. De Brusselaar maakte zijn eerste kilometers met een Racekever en is nog altijd verliefd op de spectaculaire bolide. “Elke keer amuseer ik me weer aan het stuur”, reageert de Belgische Bentley Boy. “Ik ben niet vergeten dat ik dankzij deze formule aan mijn carrière in de autosport ben kunnen beginnen. Met een brede glimlach werk ik af en toe een gastoptreden af in het kampioenschap, en dan zeker wanneer dat met een indrukwekkend en professioneel team is als DRM. Ook Zolder heeft voor mij een sentimentele waarde, aangezien ik er zestien jaar geleden al mijn titels veroverde in de Formule Renault 1.6 en de Mini Challenge, zonder de twee successen in de 24 Uur te vergeten. Met Matthieu en Gilles staat het plezier voorop, maar de bedoeling is natuurlijk eveneens om een sterk resultaat neer te zetten.”

De derde man van het team is inderdaad niemand anders dan de directeur van DRM Motorsport. Matthieu de Robiano is niet alleen verantwoordelijk voor het parcours van de Brusselse formatie, maar heeft de afgelopen jaren ook aangetoond een van de beste Belgische amateurrijders te zijn. “Het is geweldig om een team te vormen met mijn kameraad Gilles”, klinkt het bij Matthieu. “In 2017 hadden we gepland om samen te racen, maar om diverse redenen is dat niet gelukt. Gelukkig is dat project eindelijk concreet geworden. Ik ben trouwens ook erg gelukkig dat we een oplossing gevonden hebben om Maxime te laten aansluiten bij ons duo. Hij vormt een perfect voorbeeld van een ‘seriously fun’-rijder die de VW Fun Cup zoekt: erg snel met bijzonder veel talent, maar iemand die niet gaat zweven en kan lachen wanneer het moet. Ik ben in de wolken om met hem een team te vormen in Zolder en ik hoop dat we hem in de nabije toekomst meer bij DRM aan het werk zullen zien.”

Kan de #499 ‘DRM-Proxy Delhaize’ de verwachtingen inlossen tijdens de aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020? Antwoord tijdens het Zolder Fun Festival op 22 en 23 augustus!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws