BMW gaat vol voor de overwinning tijdens de 24u van de Nürburgring

De 24 uur van de Nürburgring vindt plaats op 26 en 27 september, enkele maanden later dan oorspronkelijk gepland. Hoewel de 50ste verjaardag van de uithoudingsklassieker op de Nordschleife onder moeilijke omstandigheden zal worden verreden, heeft BMW M Motorsport nog steeds een sterk contingent in de wacht bij het streven naar algemene overwinning nummer 20 voor BMW. Enkele van de beste BMW fabrieksrijders in GT-racen zullen aan het stuur zitten van de vijf BMW M6 GT3’s die worden bestuurd door BMW Team Schnitzer, ROWE Racing en Walkenhorst Motorsport.

“Net als het hele motorsportseizoen zal de 24-uursrace van dit jaar onder moeilijke omstandigheden worden verreden”, aldus Jens Marquardt, directeur van BMW Group Motorsport. “Dit evenement gedijt, meer dan de meeste andere, van de unieke sfeer rond het circuit. Dat maakt het des te teleurstellender dat het 50-jarig jubileum – van zowel de race als de eerste BMW-overwinning – niet kan plaatsvinden in de festivalomgeving waar we allemaal van houden en gewend zijn. Ondanks dat zullen we er alles aan doen om een ​​geweldige show neer te zetten. Ons doel is om te strijden voor de 20e algemene overwinning voor BMW met de BMW M6 GT3. Om dat te bereiken, hebben we een hele reeks sterke coureurs en bewezen Nordschleife-experts in ons team. “

ROWE Racing en Walkenhorst Motorsport zullen elk twee BMW M6 GT3’s inzetten, terwijl BMW Team Schnitzer één auto zal besturen.

BMW Team Schnitzer, #42 BMW M6 GT3:
Augusto Farfus (BRA)
Jens Klingmann (GER)
Martin Tomczyk (GER)
Sheldon van der Linde (RSA)

ROWE Racing, #98 BMW M6 GT3:
Lucas Auer (AUT)
Stef Dusseldorp (NED)
Philipp Eng (AUT)*
Marco Wittmann (GER)

ROWE Racing, #99 BMW M6 GT3:
Nick Catsburg (NED)
Philipp Eng (AUT)*
Alexander Sims (GBR)
Nick Yelloly (GBR)

Walkenhorst Motorsport, #100 BMW M6 GT3 (AM class):
Friedrich von Bohlen (GER)
Mario von Bohlen (GER)
Henry Walkenhorst (GER)
Andreas Ziegler (GER)

Walkenhorst Motorsport, #101 BMW M6 GT3 (PRO class):
Mikkel Jensen (DEN)
Christian Krognes (NOR)
Jordan Pepper (RSA)
David Pittard (GBR)

*Philipp Eng zal in de beide ROWE Racing wagens rijden.

Foto’s: BMW Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws