Melissa Debackere eindigt met scratch in rally van de Monteberg

Dat de prijzen slechts aan de eindmeet worden uitgedeeld, werd ook nog maar eens bewezen in de rally van de Monteberg. Melissa Debackere leek zich al te moeten vergenoegen met het laagste podiumschavotje, maar door de sortie in de laatste kilometers van Vincent Verschueren, sprongen Melissa en co-rijder Didier Bostoen naar de tweede stek.

Didier doet ons het verhaal. “Uiteraard zijn we supertevreden met dit resultaat. Nochtans begon de wedstrijd voor ons niet zo goed. In bijwijlen apocalyptische omstandigheden vatten we goed voorbereid de eerste proef aan. Meteen zaten we in het goede ritme tot we halverwege de rit kregen af te rekenen met een leegloper. We verloren toch meer dan 10 seconden op de KP, en wat meer was, het vertrouwen ebde in de eerstvolgende momenten wat weg. In de volgende assistentiebeurt opteerden we voor andere banden, wat onze tijden acceptabel maakten in toch wel helse weersomstandigheden. Stilaan kwam het vertrouwen echter terug en begonnen de wegen op te drogen. Al bleef het echt overleven in de ‘coupures’, en volgens mij bleven de beste schakers op de baan. We hadden ons al vergenoegd met een derde plaats, tot Vincent in de laatste rit nog van de baan donderde. De dag konden we zelfs afsluiten met een scratchtijd op Busseboom. Dat bewijst ook dat we naarmate de wedstrijd vorderde echt in het goede ritme kwamen.

Het was natuurlijk iets heel anders dan de normale wedstrijd van de Monteberg in de maand mei of zelfs Ieper eind juni. Bovendien was het ook zo dat er meerdere situaties geen publiek was toegelaten. Wat al eventuele problemen kon opleveren bij een sortie of andere moeilijkheden. Gewoon ongezien en het leek net of je in een ander landschap aan het rondtoeren was. Maar we waren eerstens blij er weer bij te zijn en tweedens een mooie tweede plaats te mochten bezetten na winnaar Cédric Cherain.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws