Snijers ’t veld in in Oudenaarde, wel project voor Ypres in de maak

Patrick Snijers en Luc Dethier (Porsche 997 GT3) hebben de finish van de Aarova Rally niet gehaald. In de derde rit van de dag liet Snijers zich verrassen door aquaplanning en gleed hij van de baan op een veld. Patrick Snijers werk momenteel wel aan een project om de MAES Porsche 997 GT3 in november aan de start te brengen van de Ypres Rally, de voorlaatste WK-manche van het seizoen.

Het regende zondagochtend oude wijven in Oudenaarde en omstreken. De ene bui was al intenser dan de andere. In geen tijd doken plassen op het parcours op met hier een daar een strook aquaplanning. “Het is op zo’n strook dat ik mij heb laten verrassen,” zegt Patrick Snijers. “Er was geen houden aan de Porsche die uiteindelijk op een veld terecht kwam. Omdat de grond oververzadigd was slaagden we er niet in om terug op de weg te raken. De Porsche stak tot aan zijn as in de modder.”

Of Snijers aan de South Belgian Rally deelneemt is onzeker. De ervaren Limburger werkt wel aan een project om eind november deel te nemen aan de Ypres Rally. In het verleden reed Snijers acht rally’s in het WK. Zijn beste prestatie is de tweede plaats in de Sanremo van 1992.

“Mijn eerste WK-rally dateert van 1979. Toen werd ik 36e in de RAC Rally. Mijn laatste WK-deelname dateert van 1998. Het zou fantastisch zijn om 22 jaar na datum in eigen land te kunnen deelnemen aan een WK-rally. Zowel voor de Belgische rallysport als voor mezelf zou dat een mijlpaal zijn. Ik heb zoveel aan de sport gegeven en heb er ook zoveel aan te danken. We gaan er alles aan doen om op 20 november met onze Porsche aan de start te komen,” zegt Patrick Snijers.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws