Jo Muylle: Hongerig naar meer

Ook Jo Muylle tekende zondag present in de Aarova rally in Oudenaarde. “Het eerste wat ons bezighield, was het weer en de bandenkeuze” aldus de Oost-Vlaming.

“Er wordt toch wel wat regen voorspeld en we besloten met marge van start te gaan. Ik had tenslotte nog nooit met de Fabia gereden in de regen. Heel wat toppers lieten zich in de eerste ronde reeds verrassen en na vier klassementsproeven staan we op een veelbelovende dertiende plaats. We reden niet aan 100 % want er was enorm veel water en modder op het parcours. Aquaplaning zorgde voor heel wat hachelijke momentjes.

Op KP6 in Kruisem, maakten we een schuiver in een flauwe rechtse bocht met veel modder. We werden in en uit de gracht gekatapulteerd maar konden gelukkig verder. Ondanks onze kleine ‘sortie’ stonden we na de derde ronde op een 14e plaats, met zicht op de top-12. Helaas kregen we te maken met de pechduivel.

Op de voorlaatste proef brak een velg links vooraan. We konden een nieuw wiel monteren maar veel tijd en een goed resultaat gingen helaas verloren. Toch kijken we positief terug op deze uitdagende wedstrijd. We deden heel wat ervaring op met de Skoda en lieten in moeilijke omstandigheden mooie tijden noteren. We brachten de wagen aan de finish en konden gedurende heel de dag onze partners in beeld brengen op het hoogste niveau.

Ik voel dat er nog veel marge is en ben enorm ‘hongerig’ naar meer. Al is er bij ons aan motivatie nooit een gebrek. Nogmaals dank aan iedereen die deze fantastische ervaring mogelijk heeft gemaakt!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws