Jo Muylle: Hongerig naar meer

Ook Jo Muylle tekende zondag present in de Aarova rally in Oudenaarde. “Het eerste wat ons bezighield, was het weer en de bandenkeuze” aldus de Oost-Vlaming.

“Er wordt toch wel wat regen voorspeld en we besloten met marge van start te gaan. Ik had tenslotte nog nooit met de Fabia gereden in de regen. Heel wat toppers lieten zich in de eerste ronde reeds verrassen en na vier klassementsproeven staan we op een veelbelovende dertiende plaats. We reden niet aan 100 % want er was enorm veel water en modder op het parcours. Aquaplaning zorgde voor heel wat hachelijke momentjes.

Op KP6 in Kruisem, maakten we een schuiver in een flauwe rechtse bocht met veel modder. We werden in en uit de gracht gekatapulteerd maar konden gelukkig verder. Ondanks onze kleine ‘sortie’ stonden we na de derde ronde op een 14e plaats, met zicht op de top-12. Helaas kregen we te maken met de pechduivel.

Op de voorlaatste proef brak een velg links vooraan. We konden een nieuw wiel monteren maar veel tijd en een goed resultaat gingen helaas verloren. Toch kijken we positief terug op deze uitdagende wedstrijd. We deden heel wat ervaring op met de Skoda en lieten in moeilijke omstandigheden mooie tijden noteren. We brachten de wagen aan de finish en konden gedurende heel de dag onze partners in beeld brengen op het hoogste niveau.

Ik voel dat er nog veel marge is en ben enorm ‘hongerig’ naar meer. Al is er bij ons aan motivatie nooit een gebrek. Nogmaals dank aan iedereen die deze fantastische ervaring mogelijk heeft gemaakt!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Nieuwe Covid-maatregelen voor Hemicuda

Beperking aantal toeschouwers en toegang beperkt tot een specifieke publiekszone, dat zijn de voornaamste wijzigingen in het aangepaste veiligheidsprotocol voor de mensen...

Patrick Gaethofs: tevreden met het resultaat

Patrick Gaethofs en Johan Kerkhofs zijn vaste deelnemers aan het BRC-Critérium. Ook zij waren blij eindelijk nog eens het rallystuur in handen...

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt...

Mads Østberg, in de South Belgium Rally met indrukwekkend startveld

De organisatie schreef op hun website volgende leuk nieuws: "Willen jullie nog meer ? Vandaag hebben we de inschrijving...

Vincent Vosse: “Deze Total 24 Hours of Spa zal in elk geval bijzonder zijn.”

De Total 24 Hours of Spa 2020 zal een wedstrijd als geen andere zijn, aangezien de race voor het eerst in zijn...

Racebrandstof, dat is een exclusief recept

De innige relatie bestaat al meer dan 20 jaar en – zeldzaam als we het over Francorchamps hebben – er is nog...

Gerelateerd nieuws