Gilles Magnus: “Waarom geen derde podium?”

De voorlaatste meeting van het FIA WTCR zou voor Gilles Magnus wel eens het etiket ‘historisch’ kunnen meekrijgen. Op het circuit van Aragon kan onze landgenoot immers zekerheid verwerven over de titel bij de ‘Rookie Drivers’. De vertegenwoordiger van het RACB National Team is echter ook vast van plan zijn Audi RS 3 LMS tussen de tenoren van dit felbetwiste kampioenschap te hijsen.

Het is de eerste keer dat het wereldkampioenschap voor toerwagens halt houdt in Motorland Aragon, een omloop die meestal voor motoren is voorbehouden. “De twee MotoGP-raceweekends die er net zijn afgewerkt zullen het gripniveau op onze rijlijnen allicht niet beïnvloeden. Niet zeker of ik hetzelfde zou beweren indien we na een raceweekend voor trucks waren gepasseerd”, lacht Gilles Magnus.
Hoewel het dus een nieuwe halte is op de FIA WTCR-kalender, is het voor de Belg geen onbekende bestemming.

“Ik heb het geluk gehad hier ook in een eenzitter te kunnen racen, en in juli heeft het team van Comtoyou een test georganiseerd op dit 5,345 kilometer lange circuit. Ik kan bevestigen dat dit wel degelijk een ‘motor’-piste is, met brede uitloopstroken en heel lange boordstenen. Maar het is wel een gevarieerd en aangenaam tracé, met een mooie afwisseling van relatief trage stukken en bochten die vol gas kunnen worden genomen. We krijgen ook een rechte lijn voorgeschoteld, waar we aan het eind 250 km/u halen… om dan te moeten terugschakelen naar eerste versnelling! Op televisie zou dat indrukwekkend moeten zijn.”

Gilles Magnus trekt vol vertrouwen naar de voorlaatste meeting van het seizoen. “De Audi RS 3 LMS zou hier goed voor de dag moeten komen, vooral omdat we 30 kilogram ballast verliezen. Dat scherpt mijn honger wel aan, ja. Mathematisch is de kans groot dat ik dit weekend de titel bij de Rookies op zak kan steken. Maar uitgaande van het principe dat succes altijd naar meer smaakt, wil ik ook algemeen goed voor de dag komen. Waarom zou ik geen derde podiumplaats algemeen kunnen scoren? Zo zou ik ook in de algemene tussenstand, waar ik nu achtste sta, wat plaatsen kunnen winnen.”

De drie races worden op zondag afgewerkt. De eerste twee zijn tien ronden (53,450 km) lang, de derde en laatste 12 ronden (64,140 km).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws