Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul gaan voor topresultaat

Adrien Fourmaux mikt hoog op de beslissende ronde van het FIA European Rally Championship 2020, de Rally Islas Canarias van deze week. Voor de Franse M-Sport Ford World Rally Team-piloot is dit een nieuw asfaltevenement, maar heeft er alle vertrouwen in dat hij kan meestrijden voor een podiumplaats in de Ford Fiesta R5 MkII die hij deelt met de Belgische co Renaud Jamoul.

“Ik verwacht te kunnen vechten voor een podium en als het een beter resultaat is, is dat een bonus”, zei de 25-jarige voormalige Franse kampioen bij de junioren. “We zijn dicht bij het einde van het seizoen, dus een sterk resultaat is belangrijk tijdens deze rally, ook met zicht op onze deelname in Monza.”

In totaal zijn er 27 teams ingeschreven voor het ERC-gedeelte van Rally Islas Canarias in de hoogste klasse met R5 wagens. Het is een vooruitzicht waar Fourmaux naar uitziet, die helaas crashte tijdens de Rally di Roma Capitale in juli, zijn Europese kampioenschapsdebuut. “Het wordt het laatste evenement van het European Rally Championship-seizoen met een interessante deelnemerslijst en ik kan een heel groot gevecht met veel piloten verwachten”, zei hij. “Kijkend naar de proeven zien ze er heel mooi uit, sommige delen als een racecircuit, vrij snel met een zeer goede grip. Ik weet zeker dat we er veel van zullen genieten, want er zullen stukken bergop en bergaf zijn en het zal best interessant zijn in de bergen.”

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws