De eerste voor De Villiers, Peterhansel loopt uit in de stand

Na een moeilijke start heeft Giniel De Villiers vandaag toch zijn kunnen getoond, hij won de proef van Riyadh naar Al Qaisumah, 5u09:25 deed hij over de 456 kilometer. Hij was daarmee 58s sneller dan zijn landgenoot Brian Baragwanath in de Century.

Stéphane Peterhansel deed een goede zaak vandaag, een derde tijd op 2min25 van de winnaar, maar belangrijker 2min13 sneller dan Nasser Al-Attiyah. Hiermee groeit de voorsprong van Peterhansel in het algemene klassement tot 6min11.

Slechter nieuws voor Mathieu Serradori, na 17 kilometer kreeg hij pech en verloor meer dan 4u alvorens hij verder kon. Hij kon nog verder, helaas kon dat niet gezegd worden van Henk Lategan. De Toyota rijder was in sterke doen de voorbije twee dagen, echter een ongeval zorgde voor een einde van zijn wedstrijd. Lategan werd afgevoerd met een gebroken sleutelbeen.

Sébastien Loeb kreeg 5min straftijd voor het overschrijden van de snelheidslimiet in een zone gisteren. Daarnaast was het vandaag ook niet meteen een topdag voor het Franse duo, een verlies van 50min18 was het verdict aan de finish.

Peterhansel dus op één in het klassement, 6min11 voor op Al-Attiyah en 48min13 voor op Carlos Sainz.

Foto: DPPI/A.Vincent

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws