Jaguar Land Rover zet in op elektrisch met Reimagine-strategie

Jaguar Land Rover zal de toekomst van moderne luxe herschrijven door middel van design, via zijn twee sterk verschillende Britse merken. Met tastbare duurzaamheid als leidraad zal Jaguar Land Rover uitgroeien tot een alerte ontwerper van ‘s werelds meest verleidelijke luxewagens en services voor de meest veeleisende klanten. Die strategie werd uitgewerkt om nieuwe maatstaven te creëren voor de milieu-, maatschappij- en gemeenschapsimpact van een luxebedrijf. Die strategie heet Reimagine.

De kern van het ‘Reimagine’-plan wordt de elektrificering van Land Rover en Jaguar, op basis van afzonderlijke platformen en met twee uitgesproken en unieke persoonlijkheden.

In een Land Rover worden wagen en bestuurder verenigd door het avontuur. Door nieuwe horizonten te verkennen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en zich niet te beperken tot de verwachtingen, helpt Land Rover mensen om ‘Above and Beyond’ te gaan. De komende vijf jaar verwelkomt Land Rover zes zuiver elektrische versies van zijn modellen, terwijl het merk wereldmarktleider in luxe-SUV’s blijft met zijn drie productfamilies: Range Rover, Discovery en Defender. De eerste zuiver elektrische variant komt in 2024 op de markt.

Tegen het midden van het decennium zal Jaguar een wedergeboorte hebben ondergaan om uit te groeien tot een zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van verleidelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. Jaguar stelt zich tot doel om het leven buitengewoon te maken door spectaculaire auto-ervaringen te creëren die klanten het gevoel geven uniek te zijn en beloond te worden. Hoewel de naam mogelijk behouden blijft, zal de geplande vervanger van de Jaguar XJ geen deel uitmaken van het gamma, aangezien het merk zijn unieke potentieel wil realiseren.

Jaguar en Land Rover zullen tegen 2030 model na model van zuiver elektrische
krachtbronnen voorzien. Tegen die tijd zal niet alleen de volledige Jaguar-verkoop maar ook zo’n 60 procent van de Land Rover-verkoop uit zuiver elektrische modellen bestaan.

Jaguar Land Rover streeft ernaar om tegen 2039 netto geen koolstof meer uit te stoten in zijn toeleveringsketen, producten en activiteiten. In het kader van die ambitie bereidt de onderneming zich ook voor op het verwachte gebruik van schone brandstofcelenergie naarmate de waterstofeconomie verder groeit. De ontwikkeling is reeds aan de gang met prototypes die de komende twaalf maanden op de Britse wegen zullen worden ingezet in het kader van een langetermijninvestering.

De jaarlijkse verbintenissen ter waarde van ongeveer £ 2,5 miljard zullen onder meer investeringen in elektrificeringstechnologieën en de ontwikkeling van geconnecteerde diensten omvatten om de reis en ervaringen van klanten te verbeteren, naast datagerichte technologieën die hun eigendomsecosysteem verder zullen verbeteren.

(Persbericht, foto en video met dank aan Jaguar Land Rover Belux en foto gekopieerd van Wikipedia met dank aan Alexander Migl)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws