Bas Koeten Racing met zeer jong team in VRM BMW M2 Cup

Nu de winter voorbij lijkt te zijn wordt het tijd om vooruit te blikken naar de start van de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Zoals eerder vermeld is het veld inmiddels goed gevuld, een mooi moment dus voor een ronde langs de deelnemende teams en coureurs. “Alle rijders die mij aangaven dat zij de 15e BMW M2 wilden bestellen kan ik inmiddels zeggen dat ze daarvoor te laat zijn”, lacht V-Max Racing organisator Dick van Elk. “Voor enkele snelle beslissers kan BMW zeer waarschijnlijk nog op tijd een auto leveren, maar de tijd dringt”. De komende dagen stellen we vast enkele deelnemers voor, in deze eerste aflevering zijn dat de rijders van Bas Koeten Racing.

“Voor ons komt de VRM BMW M2 Cup op het juiste moment”, is Jelle Koeten enthousiast. “Enkele van onze jonge coureurs die uitkwamen in de Ford Fiesta Sprint Cup waren klaar voor de volgende stap en de M2 is daarvoor de perfecte invulling. Wij houden van cupracen, strijden met gelijke wapens is waar die jonge rijders het meeste van leren en dat is hier zeker het geval.”

Drie 17-jarigen gaan bij Bas Koeten Racing rijden en er is zelfs een vierde BMW M2 beschikbaar. “We zijn met enkele rijders in gesprek voor de vierde auto, maar een beslissing is daarin nog niet genomen. Dus mocht er interesse zijn, dan komen wij graag in gesprek”, vertelt Jelle.

Met regerend Ford Fiesta-kampioen Colin Caresani, Mazda MX-5 topper Maxime Oosten en de veelbelovende Dante Rappange begint Bas Koeten Racing in de nieuwe BMW-klasse met een zeer jong team. “We hebben van deze drie rijders gezien dat ze een zeer steile leercurve hebben en dat ze echt toe zijn aan de volgende stap”, legt Jelle uit. “Hoewel het een grote stap vooruit is weet ik zeker dat ze dit aan kunnen. Al tijdens de testdagen zagen we dat ze snel wennen aan de veel hogere snelheden en ook de omschakeling naar achterwielaandrijving leverde geen enkel probleem op. Dit soort jonge talenten past zich zo snel aan, heel mooi om te zien!”

Colin Caresani is er al helemaal klaar voor. “Het is erg leuk om nu in een team te zitten met Maxime en Dante. We kennen elkaar goed uit de karting, daar waren we ook aan elkaar gewaagd. Nu gaan we rijden in zo’n geweldige racer, dus dat wordt nog veel mooier. Ik heb al goed kunnen oefenen op de simulator, dus ik heb er vertrouwen in dat we er bij de eerste races meteen goed bij kunnen zitten”, is Colin gretig.

Colin’s vader Roman Caresani is blij met de nieuwe VRM BMW M2 Cup. “Deze klasse komt voor ons als geroepen. Na twee jaar Ford Fiesta Sprint Cup is Colin klaar voor een nieuwe stap op weg naar zijn doel om GT3 te gaan rijden. Waar er eerder eigenlijk een gat zat om dat te bereiken, is de VRM BMW M2 Cup de ideale invulling. Het is een geweldige auto die zijn waarde blijft behouden, dus ook daar zijn we erg blij mee. We hebben al jaren een goede band met BMW Van Poelgeest, één van de drie bij de cup betrokken dealers. Daarnaast vind ik het mooi dat Colin op zijn 17e kan racen tegen een flink aantal kampioenen uit diverse raceklassen, dus wij kijken enorm uit naar de start van het seizoen.”

Ook Maxime Oosten ziet de VRM BMW M2 Cup als een mooie nieuwe uitdaging. “In deze fase van mijn carrière is het belangrijk om veel meters te maken. Samen met Milan Teekens rijd ik in de Lamborghini Super Trofeo, maar ik ben nog jong en wil veel ervaring opdoen. Dus ben ik samen met mijn vader gaan kijken naar een tweede raceklasse. De kalender van de VRM BMW M2 Cup is goed te combineren en ik vind het ook een geweldige auto die me weer verder kan brengen in mijn carrière. Ik rijd alleen, dus ervaring opdoen en meters maken gaat zeker lukken!”

Dante Rappange is de jongste uit racefamilie Rappange en heeft nog maar één seizoen ervaring in de autosport. Zelfs een verkort seizoen door de Covid-19 beperkingen, maar toch is hij klaar voor deze nieuwe stap op weg naar zijn droom om GT3 te gaan rijden. “Mijn broer Jop is vanuit de Ford Fiesta direct doorgegroeid naar GT4 en dat ging hem uitstekend af. Ik heb afgelopen seizoen erg veel geleerd en ben blij dat er voor mij nog een mooie stap tussen is gekomen. In de BMW M2 voelde ik me al meteen bij de eerste test als een vis in het water. Ik ga samen met een andere coureur rijden, binnenkort wordt bekend gemaakt wie dat is.”

Jelle Koeten ziet het komende seizoen in de VRM BMW M2 Cup met dit team met vertrouwen tegemoet. “Het is voor onze rijders de ideale gelegenheid om zich als junioren te kunnen meten in een gemixt veld waar ook zeer ervaren rijders meestrijden. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe dit voor onze jonkies gaat uitpakken”, besluit Jelle het gesprek.

Wie die ervaren coureurs zijn zal de komende dagen bekend worden gemaakt.
Via www.bmwm2cup.nl is meer informatie te vinden over de nieuwe BMW M2 Cup, inclusief de onderhoudsintervallen en prijzen van de voornaamste slijtagedelen.

Voorlopige kalender VRM BMW M2 Cup 2021
9 april – Test- en persdag – Circuit Zandvoort
10-11 april – Openingsraces – Circuit Zandvoort
4-6 juni – Spa Euroraces – Spa-Francorchamps (*)
16-18 juli – Zolder Supercar Madness – Circuit Zolder
17-19 september – DTM – TT Circuit Assen (*)
8-10 oktober – Spa Racing Festival – Spa-Francorchamps (*)
22-24 oktober – Hankook Najaarsraces – TT Circuit Assen
13 november – Zolder Race Promotion Night – 10 uursrace – Circuit Zolder

(*) In een startveld samen met Supercar Challenge, gescheiden start.

Tevens is het mogelijk in te schrijven voor de Supercar Challenge races op Hockenheim op 21-23 mei en tijdens de GAMMA Racing Day op Assen op 6-8 augustus tegen een gereduceerd tarief.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws