Waarom het tijd is voor actie volgens Lukyanuk in het FIA ERC

Alexey Lukyanuk heeft een “kom maar op” kreet uitgebracht terwijl hij zich voorbereidt om lid te worden van een exclusieve club van piloten in het FIA European Rally Championship. Sinds het ERC in 1957 werd ingehuldigd, hebben alleen Kajetan Kajetanowicz en Luca Rossetti drie keer de begeerde titel gewonnen. Na in 2020 de ERC-kroon voor de tweede keer te hebben gewonnen, is de Russische Lukyanuk binnen stelling om zich bij hen te voegen na zijn 2021-campagne in een Citroën C3 Rally2 gerund door Saintéloc Junior Team, en dit met Pirelli-banden.


Maar Lukyanuk, die terug rekent op zijn bijrijder Alexey Arnautov, is zich bewust van het feit dat een derde titel verre van gegarandeerd is gezien de sterke concurrentie waarmee hij te maken krijgt in de ERC.


“Het zal een spannend jaar worden en ik denk dat het een zeer harde strijd zal worden met alle sterke teams aan de start, ”zei de 40-jarige uit Sint-Petersburg. “We zullen proberen zo competitief mogelijk te zijn en veel plezier te beleven. Ik ben ook blij om de kalender te zien met acht evenementen, ik verlang er gewoon heel erg naar om te racen – kom maar op! “


Lukyanuk heeft een aantal partners bedankt voor het mogelijk maken van zijn 2021-campagne. “Ik vind het heel spannend aan te kondigen dat we blijven samenwerken met Citroën en bedank hen voor de steun en de kansen. Vorig jaar behaalden we een enorm resultaat en bereikten een mijlpaal door de titel in het European Rally Kampioenschap te behalen. We gaan verder dankzij onze sponsors Coolstream, Hortex, Pirelli,Space Travel and AutoSportMedia Agency, en Saintéloc natuurlijk.”

Alexey Lukyanuk


Citroën-upgrades prikkelen Lukyanuk

Het 2021 ERC begint tijdens de 55e Azoren Rallye van 6 tot 8 mei, waar Lukyanuk voor het eerst zal deelnemen in de verbeterde C3 Rally2. De auto is een verbeterde versie van de C3 R5 die Lukyanuk gebruikte in 2020. “Ik kijk er echt naar uit om de veranderingen te testen van een geweldige en solide allround auto en ik ben blij om te zien dat Citroën de ontwikkeling voortzet”, aldus Lukyanuk. “Wij bespraken met de ingenieurs enkele verbeteringen en het zal leuk zijn om ze tot leven te zien komen.”

Foto: FIA ERC

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws