Guillaume De Ridder wil de eerste RX2e kampioen worden

Onze 28-jarige landgenoot en voormalig World Rallycross Championship-rijder Guillaume de Ridder steekt zijn ambities om deel te nemen aan het FIA RX2e Championship niet onder stoelen of banken en is dan ook laaiend enthousiast over het kampioenschap. En als het even kan, dan ook graag de titel tijdens zijn eerste seizoen.

Guillaume De Ridder, RX2e, rallycross

De FIA RX2 zal dit jaar te zien zijn als ‘support’ serie tijdens diverse manches voor de World RX en dit met zes events in Europa. RX2e, dat afgelopen zomer werd gelanceerd, is een project van QEV Technologies en het Zweedse Olsbergs MSE. De vierwielaangedreven, volledig elektrische wagens beschikken over motoren met een vermogen van 250 kW oftewel zo’n 335 pk en een koppel van 510 Nm.

Guillaume De Ridder, RX2e, rallycross

“Ik ben enorm enthousiast om mijn deelname aan de RX2e dit jaar bekend te maken. Beroepshalve ben ik ingenieur en de nieuwe technologie interesseert me dan ook enorm en ik ben er van overtuigd dat het ‘elektrisch’ de toekomst is voor rallycross en misschien wel de motorsport in het algemeen. In februari kreeg ik reeds de gelegenheid om dergelijke wagen te testen en ik was meteen onder de indruk. Ik voelde me op mijn gemak en het was allemaal heel natuurlijk. De wagen rijdt in feite identiek aan deze met een verbrandingsmotor, maar met het verschil dat je over extra vermogen en koppel beschikt. Door de uitstekende stabiliteit en balans is het makkelijker om aan te vallen en dat is wat elke rijder in de rallycross wil natuurlijk, tot het uiterste willen en kunnen gaan. Sindsdien werk ik dan ook dag en nacht om het nodige budget bij elkaar te krijgen,” aldus Guillaume.

Guillaume De Ridder, RX2e, rallycross

“Maar ook de relatie met OSE en QEV is belangrijk. Ik ken Andreas Eriksson sinds ik vier jaar geleden in de rallycross begon en hij is altijd een groot voorstander van mijn carrière geweest. QEV heeft een vergelijkbare baanbrekende aanpak, een eersteklas staat van dienst en een diepgeworteld passie voor motorsport. Ze zijn dan ook vastbesloten om er iets heel speciaals van te maken. We delen een gemeenschappelijke visie en werken heel erg in dezelfde richting, en dat gaf me het vertrouwen om me aan te melden bij RX2e,” besluit De Ridder.

(foto’s met dank aan FIA RX2e)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws