Jonas Dewilde beste junior bij zijn debuut in Ieper

Voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship was de tweede manche van het seizoen een enorme uitdaging. In deze Renties Ypres Rally stonden immers bijna 300 km tegen de chrono op het programma, gespreid over drie dagen, en bovendien op een van de moeilijkste parcours van het land. Jonas Dewilde ontweek meesterlijk alle valstrikken en greep bij zijn debuut in Ieper meteen de zege in het Junior BRC.

De snelste van het veld bij de Juniors was duidelijk Amaury Molle, die 13 snelste tijden op de tabellen zette, maar daarvoor moest hij wel een beroep doen op SuperRally. De favoriet werd immers op de openingsdag al in de steek gelaten door de mechaniek van zijn Ford. Amaury Molle eindigde daardoor op de vierde plaats.

De overwinning ging naar de 22-jarige Jonas Dewilde uit Staden. Tot zijn eigen verrassing, want hij wist zaterdagavond nog niet dat hij gewonnen had. “Omdat ik me in Vresse-sur-Semois vroeg in de wedstrijd liet verrassen op dezelfde plaats als waar Grégoire Munster van de baan ging, hadden we ons voorgenomen om niet naar de tijden te kijken. Ik heb gewoon mijn eigen wedstrijd gereden. Het was mijn debuut in Ieper en dat was al een hele ervaring. Nooit gedacht dat de WRC-rijders zo diep zouden couperen. Gelukkig had ik de tip gekregen dat we niet in elke bocht moeten snijden. Soms ligt de snelheid met een Rally4 niet zo hoog en moet je niet het risico nemen in de koord te duiken,” vertelt de 22-jarige rijder uit Staden, die ook zondag genoot van de finale op het Circuit van Spa-Francorchamps. “De verbinding was erg lang, maar ik vond het wel uniek dat we op het legendarische circuit en op de befaamde Raidillon mochten rijden. De proeven hadden een heel ander profiel en waren ook uitdagend. Ik heb ervan genoten en het resultaat is onverhoopt!”

De tweede plaats ging naar Maxime Soete, terwijl Aaron Ollevier de punten van de derde plaats pakte, nadat hij zondagochtend 2’40” straftijd kreeg omdat hij te laat arriveerde bij het circuit na de lange verbinding vanuit Ieper.

Stand na 2/9 manches:

  1. Ch. Munster 37 punten; 2. J. Dewilde 30; 3. A. Molle 25; 4. Th. Mazuin & M. Soete 18; 6. M. Kremer & A. Ollevier
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws