Klaar voor de Omloop van Vlaanderen!

Een deel teams grepen de testrit en shakedown in het gehucht Slypskapelle aan om de Omloop van Vlaanderen in ideale omstandigheden voor te bereiden. Wij gingen even langs bij enkele teams en polsten hen naar hun verwachtingen voor komend weekend;

Vincent Verschueren: “Ieper heb ik positief kunnen afsluiten, ondanks het feit dat ik lange tijd mij niet goed voelde in de VW Polo. De Omloop van Vlaanderen heb ik altijd graag gereden, al zal het niet simpel zijn. Er zijn zeker 7 à 8 kandidaten voor de eindzege, dus zal het er op aankomen zo weinig mogelijk fouten te maken. En zorgen dat we van bij de start mee zijn. Ondanks het feit dat Ieper en Roeselare maar een 20-tal km van elkaar liggen, is de ondergrond heel anders. Hier heb je veel gladde asfalt, wat altijd opletten geblazen is.”

Grégoire Munster: “Spijtig van mijn schuiver op vrijdag in Ieper, die me enkele minuten deed verliezen. Ik lukte voor de rest van het weekend mijn eerste scratchen, en ik wil op de ingeslagen weg verder gaan. Het zal er in ieder geval spannend aan toe gaan, en ik denk dat Bédoret en Fernemont wel eens de gevaarlijkste kandidaten kunnen worden. Sébastien is de laatste winnaar, en Adrian lag aan de leiding in 2019 toen hij de handdoek moest gooien.”

Bert Coene: “Ieper moest ik verzaken door een vroeger geplande vakantie. Nochtans had ik graag eens deelgenomen aan een WRC-proef. Onze laatste optreden is van Staden, waar we dienst deden als openingsrijders. Met de nodige voorzichtigheid ingebouwd om de mecaniciens geen extra werk te geven. Deze shakedown is ideaal om weer wat kilometers te malen. De Belgische top zal voor ons iets te snel gaan, maar we willen toch strijden voor een mooie ereplaats. Het wordt zeker ook wennen om enkele proeven in het donker te rijden op vrijdag.”

Benoit Verlinde: “Laat ons maar zo vlug mogelijk Ieper vergeten, maar we hebben daar en in voorgaande rally’s al voldoende bewezen ons mannetje te kunnen staan in de Renault Clio Trophy. Ik hoop op een boeiende strijd in de Omloop met onder andere Gilles Pyck en Tom Rensonnet. En het zou schitterend zijn mochten we zaterdagavond op het hoogste schavotje mogen staan.”

Charles Munster: “De Barum was een heel moeilijke rally, waar ik door technische problemen de nodige tijd verloor. Maar wel flink wat wedstrijdervaring heb opgedaan. Ik heb weinig ervaring in de Omloop, dus mij de favoriet noemen bij de Juniors, zou de waarheid wat geweld aandoen. Al ga ik er alles aan doen om de nodige punten te scoren voor het kampioenschap.”

Bjorn Syx: “Roeselare wordt weer een bikkelharde strijd bij de ‘oudjes’. Stefaan Stouf is in principe de gedoodverfde favoriet in het Historic-gebeuren, maar bij het minste foutje of technisch probleem van hem liggen er een pak op de loer. En dan denk ik niet alleen aan Paul Lietaer en aan mezelf, maar hou ook maar rekening met Pieter-Jan Mayaert en met Danny Kerckhof.”

Thierry Cokelaere: “Met liefst 18 starters in de M-Cup wordt het een mooie strijd in de strijd komend weekend. Kleppers als Syx en Maeyaert zullen voor ons wel ongrijpbaar zijn, maar we hopen toch ergens een plaatsje dicht bij de top-5 te kunnen verwezenlijken.”

Jeroen Catelin: “Ieper ging voor ons redelijk goed, en gaandeweg konden we tijd goedmaken op Pyck en Rensonnet. We hopen in de Omloop de kloof nog wat te dichten en misschien dicht tegen het podium te gaan aanleunen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws