Mazuin en Dewilde op puntenjacht in Oostkantons

Drie weken na de Omloop van Vlaanderen, staat op zaterdag 25 september de vierde manche van het Junior Belgian Rally Championship op het programma. Deze keer vormen de Oostkantons het decor van de East Belgian Rally, een eendagswedstrijd met Sankt-Vith als uitvalsbasis.

Net zoals in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, kunnen de jongeren van het Junior BRC hun zes beste resultaten laten meetellen in de eindafrekening van het kampioenschap. Voor de tweede keer dit seizoen, na een eerder forfait in Ieper, geeft Charles Munster, de leider in de tussenstand verstek voor de East Belgian Rally.

Het geeft de achtervolgers van Munster Jr de kams om hun achterstand in de tussenstand te verkleinen, zeker omdat er 12 extra bonuspunten te verdienen zijn, één voor elke snelste tijd bij de Juniors op elke van de 12 klassementsproeven.

De twee dichtste achtervolgers van Munster komen aan de start. Thibaud Mazuin strandde in Roeselare op de tweede plaats. Mazuin heeft bovendien al parcourskennis in de East Belgian Rally, waar hij al drie keer aan de start stond. In 2019 eindigde hij op de tweede plaats in het Junior-klassement.

Jonas Dewilde, de snelste in Ieper, zal de prachtige en natuurlijke klassementsproeven van de East Belgian Rally ontdekken. Benieuwd of hij Mazuin het vuur aan de schenen kan leggen. Met Luxemburger Steve Fernandes hebben de beide Peugeot 208-rijders een ideale referentie in de wedstrijd.

De East Belgian Rally gaat zaterdag om 9h00 van start. Na 3 lussen van 4 klassementsproeven, goed voor een totaal van 146 km tegen de klok, zal de winnaar om 21h38 over het podium rijden in Sankt-Vith.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws