24H Zolder: Gilles Magnus zet Russell Racing op pole

Gilles Magnus stuurde de Norma M20 FC van Russel Racing naar de snelste tijd in de Super Pole voor de 24 Hours of Zolder. In de wagen die hij deelt met Hans Thiers, Frank Thiers, Alon Day en Jeffrey Van Hooydonk was Magnus drie tienden sneller dan Stienes Longin in de #11 Norma van Krafft/PK Carsport.

In de Super Pole mag per wagen één piloot een gooi doen naar de pole positie met slechts één vliegende ronde. De eerste vier plekken waren voor Norma’s, met een derde tijd voor Sam Dejonghe in de #121 van Deldiche Racing en een vierde voor Pieder Decurtins in de #66 van T2 Racing.

De vijfde tijd was voor Ales Jirasek in de #78 Praga RX1, die hij onder meer deelt met Ben Collins – beter bekend als ‘The Stig’ uit Top Gear. Als eerste auto in de GTA klasse mag de Praga zaterdag vanop de eerste startrij vertrekken.

Jirasek was een halve seconde sneller dan Ugo de Wilde in de Mc Donald’s Racing Norma. Cédric Wauters stuurde de Totaalplan Racing Lamborghini naar de zevende tijd. De snelste Porsche was de #24 van Red Ant Racing met Xavier Maassen aan boord. Die deed twee tienden beter dan Glenn Van Parijs in de #12 Porsche van hetzelfde team.

De top tien werd gecompleteerd door Yehann De Wachter in de #77 Praga, voor Nico Verdonck in de #9 Porsche van ProSport Racing en Dylan Derdaele in de #99 Porsche van Belgium Racing.

Vanavond rijden de deelnemers ook nog de nachttraining. Morgen is het traditioneel rustdag. De 24 Hours of Zolder starten zaterdag om 16:00.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws