Russell Racing wint 24 Hours of Zolder

Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk, Hans Thiers, Frank Thiers en Alon Day hebben op overtuigende wijze de 43ste editie van de 24 Hours of Zolder gewonnen. Met hun #2 Norma M20 FC van Russell Racing by PK Carsport hadden ze 11 ronden voorsprong op de #3 Norma van McDonald’s Racing – die gedeeld werd door Adam Eteki, Koen De Wit, Ugo De Wilde, François Bouillon en Karlo Van Dosselaer.

Podiumceremonie

Een crash op dik een uur van de finish deed de #66 Norma van GHK Racing by T2 – die zeker leek van een tweede plek – buiten de ereplaatsen vallen. PK Carsport profiteerde optimaal en pakte met z’n tweede bolide – de #11 Norma – de derde podiumplaats met Bert Longin, Stienes Longin , Christoff Corten en Giorgio Maggi. Dat kwartet zette een mooie inhaalrace neer na technische problemen en bijbehorend tijdverlies in de openingsfase.

De winnaars

De Norma’s domineerden deze editie van de 24 Hours of Zolder en zorgden onderling voor een spannende strijd vooraan. Deldiche Racing, Mc Donald’s Racing, Russell Racing en T2 reden allen meermaals aan de leiding.  Deldiche Racing trok aan het kortste eind. Een aanrijding halfweg koers betekende einde wedstrijd voor De Jonghe/Joosen/Piessens/Vanbellingen. Gedurende de nacht wisselden Mc Donald’s Racing en Russell Racing meermaals de koppositie af. Pas in de ochtend verloor de #3 Norma de aansluiting na een aanrijding met de #20 Lamborghini en daaropvolgende herstellingen in de pits.

Podium in de GT-klasse

De Porsche’s konden dit jaar nooit meedingen voor de overwinning. Red Ant Racing werd vierde met de #12 Porsche 992 van Bert, Ayrton en Yannick Redant en Glenn Van Parijs. De vijfde plek was voor de #67 T2 Racing Norma van Schlegel/Ruggiero/Zanella/Cools – die hun onfortuinlijke teamgenoten in de #66 voorgingen.

Belgium Racing eindigde zevende met #99 Porsche van Derdaele/Saelens/Heyer/Goossens, voor de #9 ProSport Racing Porsche van Verdonck/Hensen/Gillion/Balcaen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws