Munster aan leiding in Sezoensrally

Na de eerste zaterdagronde van vijf klassementsproeven hebben Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20) de leiding in handen genomen. De eerste 4 kp’s werden de scratchtijden gedeeld tussen Munster en de leider in het BRC, Adrian Fernémont en Samuel Maillen(Skoda Fabia Rally2). De laatste zaterdagvoormiddagproef was de besttijd voor Vincent Verschueren en Filip Cuvelier in hun Volkswagen Polo.

Munster dus aan de leiding, maar Grégoire heeft een minieme voorsprong van 1.7 sec op Fernémont. Ghislain de Mévius en Johan Jalet kenden in de aanvangsproeven wat problemen met de pop off valve, maar staan toch mooi derde op een tiental seconden van de leiders. Verschueren, op 12 sec, en Sébastien Bedoret en Hans Delorge (Skoda Fabia) maken de top-5 rond.

Bij de GT’s nam Gunther Monnens de beste start, maar in de tweede snelheidsrit kreeg hij problemen met de versnellingsbak en verloor ongeveer anderhalve minuut. Patrick Snijers staat bij de Porsches aan de leiding, met 1’06 voor op Monnens.

Dirk Deveux kon geen verlengstukje breien aan zijn overwinning in de rally van Wallonië, want al heel vroeg moest hij de handdoek werpen door technische problemen. Aan de leiding bij de “oudjes” staat nu Michel Vandergeeten met de Lancia, na een opgave van de plaatselijke Eric Louies met de Opel Ascona.

Wat de RACB M-Cup betreft doet Franky Boulat voorlopig de beste zaak met het oog op de titel. Boulat leidt voor Tom Ceuppens en Loïc Pirot. Een van de hoofdrolspelers, Patrick Diels, verdween in het decor en moest de strijd staken.

Bij de Juniors hebben Thibaud Mazuin en Jonas Dewilde geen verhaal tegen Charles Munster, die met de Opel Corsa al een minuut voorsprong bijeen reed op zijn concurrenten. En Munster slaat de dubbel, want ook in de Stellantis Rally Cup is hij primus, al voelt hij daar wel de hete adem in de nek van Gino Bux. Verschil na 5 kp’s: 0.3 sec! Deze cup zag al Hugo Arellano (mechanisch) en Frederic Caprasse(koprol) in het opgeverspark verdwijnen.

Het Critérium is voorlopig BMW gekleurd, met Johnny Louies als leider, en op de dichtste ereplaatsen Kevin Theuwissen, Patrick Schrooten en Nicky Thijs.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws