Adria is Vervisch en Magnus goedgezind

Van de acht manches in het FIA WTCR 2021 werd dit weekend de voorlaatste manche verreden in het Italiaanse Adria waar onze landgenoten Frédéric Vervisch en Gilles Magnus het uitstekend deden.

Het begon allemaal zaterdag voormiddag tijdens de eerste vrije training waar Magnus zich duidelijk liet opmerken door de eerste tijd op de tabellen te zetten. 12 rijders binnen één seconde, Vervisch viel daar met een 13de tijd net buiten. Net na de middag volgde de tweede vrije training en ook daar zette de jonge Magnus een mooie derde tijd in neer. Vervisch klokte de achtste tijd.

Namiddag volgde dan de drie kwalificatiesessies. In Q1 reed Magnus de derde tijd, Vervisch de zesde. Vervisch was ondertussen aardig opgewarmd en parkeerde zijn Comtoyou Audi op P1, Magnus werd vierde. Opnieuw een vierde plaats voor Magnus in Q3, Vervisch deed iets beter en reed de tweede tijd.

De eerste race op zondag werd gewonnen door Santiago Urrutia, gevolgd door onze noordebuur Tom Coronel op twee en Esteban Guerrieri op drie. Onze landgenoten finishten in die eerste race met Frédéric Vervisch en Gilles Magnus op een respectievelijke zesde en zevende plaats.

In de tweede race zetten Vervisch en Magnus, beiden in hun Comtoyou Audi RS 3 LMS, echter de puntjes op de i. Alleen Yann Ehrlacher was na 17 ronden sneller, maar het zilver en goud was met Frédéric Vervisch op P2 en Gilles Magnus op P3 voor onze landgenoten.

De laatste manche van het WTCR kampioenschap op het stratencircuit van het Russische Sochi staat over drie weken op het programma. Gilles Magnus (131) is met 36 punten voorsprong op Tom Coronel (95) echter nu al zeker van de zege in de WTCR Trophy. Ook in de FIA World Touring Car Cup for Junior Drivers staat Magnus met 341 punten aan de leiding. Luca Engstler volgt met 323 punten op de tweede plaats. In de algemene stand van het kampioenschap staat Gilles op de 10de plaats.

Na de races in Adria staat Frédéric Vervisch met 164 punten in die algemene stand nu op een mooie tweede plaats, echter wel met maar één puntje voorsprong op Esteban Guerrieri en 36 punten achterstand op Yann Ehrlacher. Het moet voor de Fransman in Sochi al goed fout lopen om voor de tweede opeenvolgende keer de titel te pakken, al hopen wij uiteraard dat die titel naar Vervisch gaat.

Bij de derde toon

Frédéric Vervisch won voor het tweede opeenvolgende weekend de TAG Heuer Best Lap Trophy tijdens de WTCR Race of Italy, waarmee hij opnieuw een sterke prestatie afsloot in zijn Comtoyou Team Audi Sport RS 3 LMS.

FIA WTCR, Frédéric Vervisch

De Belg zette de snelste ronde in Race 2 neer en dit in 1m51.459s. Dat bleek sneller dan de snelste ronde in Race 1, van mede-Audi-coureur Tom Coronel, die een tijd van 1m51.969s neerzette.

Teamwork

“Als team hebben we het beste weekend van het kampioenschap achter de rug,” aldus Vervisch. “We werkten bijzonder goed samen en ik kon genieten van de schitterende hulp van Gilles, maar ook Tom en Nathanaël deden hun duit in het zakje. Hopelijk kunnen we dat in Rusland herhalen en we gaan natuurlijk alles in het werk stellen om ook daar een topresultaat neer te zetten. Sochi kent lange rechte stukken alsook lange bochten, dat moet ons liggen. Maar het is zoals altijd afwachten geblazen,” besluit Frédéric.

FIA WTCR, Gilles Magnus, Frédéric Vervisch

“Het doet deugd om er terug te staan,” glundert een gelukkige Gilles Magnus. “Vier races als laatste starten was zeker niet goed voor het moraal, maar ik heb dat achter me kunnen laten. Ik heb de reset button lang genoeg ingedrukt en kijk, we zijn er weer. Voor een deftig resultaat in het kampioenschap kwam ik toch niet meer in aanmerking, mijn belangrijkste rol hier in Italië was bijgevolg Fred zo goed mogelijk helpen en dat is aardig gelukt. Ik ben blij voor Fred, voor mezelf en ook voor het team. Op naar Sochi, en ook daar zal ik Fred bijstaan met alles wat binnen mijn mogelijkheden ligt,” aldus een vastberaden Gilles Magnus.

Foto’s met dank aan FIA WTCR Press.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws