Tom Rensonnet bleef terug foutloos

De Condrozrally, berucht voor zijn verraderlijke parcours, bleek dit jaar lastiger dan ooit. In hun zwart-geel-rode Renault Clio wisten Tom Rensonnet en Renaud Herman in de laatste wedstrijd van de Clio Trophy Belgium 2021 evenwel beslag te leggen op de tweede plaats.

De Condrozrally, traditionele najaarsklassieker, boezemt tegelijk ontzag en respect in. De wedstrijd in en rond Hoei wordt steevast op een uiterst verraderlijk parcours verreden, op door modder bedekte wegen en met enkele heel lastige onverhardstroken. Op dit terrein, waar ervaring een heel belangrijke rol speelt, wisten Tom Rensonnet en Renaud Herman zich meer dan behoorlijk uit de slag te trekken.“Zaterdag besloten we om in de eerste lus niet te hard aan te vallen”, stelde de rijder aan de finish. “In de loop van de dag hebben we het tempo dan gestaag opgevoerd. Daardoor prijkten we aan het eind van de openingsdag op een tweede plaats in de Clio Trophy. Op zondag volgden we dezelfde tactiek. Door in deze beruchte wedstrijd aan de finish te staan, hebben we het gevoel dat we onze ervaring in deze moeilijke omstandigheden danig hebben uitgebreid. We zijn nu veel beter in staat om een modderig parcours en natte wegen te lezen. Het was ook interessant om vast te stellen hoe tussen de verschillende passages over het parcours het gripniveau duidelijk veranderde. We zijn er dan ook trots op dat we onze bolide helemaal intact over het finishpodium konden rijden. Met uitzondering van twee stukke velgen – een bocht iets te diep afgesneden – bleven we van elk probleem gespaard.”

Het duo van het RACB National Team legde na deze ontzettend lastige editie van de Condrozrally uiteindelijk beslag op een 28ste plaats algemeen en tweede in de Clio Trophy Belgium.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws