Wereldwijde ambitie voor het G Rally Team

Rally-Raid heeft wind in de zeilen. Vanaf 2022 zal de FIA een wereldkampioenschap Cross-Country rally oprichten, dat zal worden georganiseerd door Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

De komst van dit nieuwe World Rally-Raid kampioenschap was voor het G Rally Team van de familie de Mévius de perfecte gelegenheid om een stap voorwaarts te zetten en zich te laten gelden, niet alleen als team, maar ook als voertuigfabrikant.

De familie de Mévius heeft altijd deel uitgemaakt van het Rally Raid avontuur. We herinneren ons de mooie prestaties van Grégoire, met name zijn overwinning in de Rally van Egypte 2001 of zijn drie etappezeges in de Dakar van 2002. Meer dan ooit actief in autosport, hebben Grégoire, Ghislain en Guillaume het G Rally Team opgericht. Binnen deze structuur, gevestigd in België (Wavre), schittert Ghislain momenteel in het Belgian Rally Championship met zijn Skoda Fabia in de kleuren van Wavre Indoor Karting (dit seizoen al twee overwinningen). Guillaume, een officiële Red Bull-rijder, neemt met succes deel aan het wereldkampioenschap Rally-Raid 2021.

Er was geen sprake van half werk bij het ontwikkelen en leiden van dit ambitieuze team. De familie de Mévius heeft daarom Marc Van Dalen, medeoprichter van Kronos, gevraagd om hen te vervoegen als Team Manager van hun structuur.

G Rally Team, Marc Van Dalen, rally-raid

“Zo’n nieuwe uitdaging aangaan is altijd heel opwindend, zegt Marc Van Dalen. Toen de familie Mévius contact met mij opnam en hun ambities uiteenzette, heb ik niet lang geaarzeld. Ik moet zeggen dat ik Grégoire en Ghislain bijzonder goed ken, aangezien zij voormalige Kronos piloten zijn. Wat Guillaume betreft, hij maakt echt indruk op me door zijn maturiteit, maar ook door zijn rijvaardigheid. Persoonlijk ben ik van plan al mijn ervaring ten dienste te stellen van het G Rally Team om de missie te volbrengen die over verschillende seizoenen is gepland: een hecht team ontwikkelen in een familiale sfeer, een toonaangevend team creëren en een referentiefabrikant worden in de categorie Rally-Raid. Ik wil hieraan toevoegen dat ik persoonlijk CEO blijf van Kronos en Kronos Events, die complementaire activiteiten in de motorsport aanbieden en dat een echte vriendschap tussen de families Mondron en de Mévius dit alles verenigt.

Voor onze projecten werken wij samen met de beste leveranciers en specialisten, die kunnen bogen op de ervaring van Ghislain en Guillaume. Ons doel zal zeker zijn om competitieve, betrouwbare voertuigen aan te bieden met een uitstekende prijs/prestatieverhouding,” belooft Marc Van Dalen.

G Rally Team, rally-raid

Tot op heden is de Dunbee, een voertuig ontwikkeld met alle ervaring van Stéphane Henrard in Rally Raid, al beschikbaar voor verkoop en verhuur. Het is een betrouwbare en krachtige T1, een ideaal voertuig voor elke Gentlemen Driver die zich wil wagen aan verschillende Bajas en/of Rally-Raids over de hele wereld.

De nieuwe website van het G Rally Team is speciaal ontworpen om piloten te verwelkomen die geïnteresseerd zijn in nieuwe avonturen, of het nu gaat om rally-raid of om historic rally’s.

De kalender wordt regelmatig bijgewerkt, met vermelding van de wagens die kunnen worden gehuurd voor de wedstrijden waaraan het team plant deel te nemen. Voertuigverhuur, service en zelfs logistieke ondersteuning, het G Rally Team zal u assisteren zodat u enkel moet concentreren op het rijden en navigeren! Indien u aan andere evenementen wenst deel te nemen, kunt u uiteraard contact opnemen met het team om de beschikbaarheid te controleren.

Naast de verhuur is het G Rally Team gespecialiseerd in het bouwen van historische voertuigen, zowel rally als rally-raid. Ford Escort MKII, Porsche 911 “Dakar”, Nissan Sunny of Toyota Celica Twincam Turbo. Zij zijn betrokken geweest bij een groot aantal verschillende historische projecten, die u op de website kunt vinden.

(persbericht en foto’s met dank aan G Rally Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws