Testen in functie van die laatste rally

Dat ook de laatste rally van het jaar, de Spa Rally, zeer belangrijk is is ondertussen al wel geweten. En goed voorbereid aan de start komen is al even belangrijk, zeker wanneer je met een nieuwe wagen kan deelnemen.

In de omgeving van Chimay trotseerde onze fotograaf Jeroen van Passel gisteren de ene stevige regenbui na de andere, genoot van de snelle passages en van de vele vettige stukken in het testparcours. De nieuwe Hyundai i20 R5 van Grégoire Munster en Louis Louka zag er schitterend uit en ze gingen naar verluidt hard, heel hard.

“Onze nieuwe Hyundai rijdt schitterend en we zijn er na deze test ook heel tevreden van. Dat geeft natuurlijk het nodige vertrouwen voor die laatste alles beslissende rally dit weekend,” aldus een tevreden Grégoire Munster.

“Wat de Spa Rally zelf gaat geven? Ik verwacht eigenlijk vrij grote verschillen en er gaat veel rekenwerk bij aan te pas komen. En vergeet die powerstage niet want die gaat heel belangrijk zijn,” besluit Grégoire.

Ook Alain Litt, genavigeerd door Monjoie Jérôme, kwam zijn Skoda Fabia R5 testen. Voor het duo is het de eerste rally sinds hun deelname aan de Rallye du Condroz-Huy in 2019.

In de Renault Clio RS R3T zagen we Corentin Fiasse en Benjamin Mahy.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws