South Belgian Rally op 19 maart 2022

2021 zit er bijna op, leve 2022! Na met de Spa Rally de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship te hebben georganiseerd legt men bij DG Sport nu al de laatste hand aan de tweede editie van de South Belgian Rally, in en rond Vresse-sur-Semois. Die wedstrijd staat op zaterdag 19 maart geprogrammeerd en wordt de tweede wedstrijd van het nationale kampioenschap 2022.

“Na een eerste editie die door iedereen werd gesmaakt, onder andere door een uitzonderlijk natuurlijk parcours, besloten we om hetzelfde basisprincipe toe te passen… en tegelijk een groot deel van het parcours te wijzigen”, stelt Florian Jupsin in naam van de organisatie. “Zo zal slechts één chronorit dezelfde zijn als in 2021, en kunnen we 135 kilometer tegen de klok aanbieden.”

Het tracé werd in de richting van Bouillon uitgetekend, en zal nog steeds drie lussen tellen, ideaal verdeeld over één enkele wedstrijddag. “De timing, die door de deelnemers zeer werd geapprecieerd, werd behouden”, vervolgt Florian Jupsin. “De shakedown wordt nog altijd op donderdag gehouden, de verkenningen op vrijdag en de hele wedstrijd op zaterdag. We kunnen opnieuw een South Belgian Rally van het hoogste niveau beloven… met dat verschil dat we terugkeren naar de oorspronkelijke datum, halverwege maart. Inderdaad, met mogelijks weersomstandigheden die niet noodzakelijk aan de lente doen denken…”

Duid dus nu al maar 19 maart in uw nieuwe agenda aan… Afspraak aan de oevers van de Semois!

Info: www.southbelgianrally.com

Hetzelfde weekend wordt er de Short Rally van Moorslede verreden, de seizoensopener in de provincie West-Vlaanderen. Volgens de organisatie zal de wijziging van de South Belgian weinig of geen problemen creëren voor hun wedstrijd, gezien de ruime afstand.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws