Dakar Rally, Audi krijgt klappen tijdens eerste echte proef

Nasser Al-Attiyah won overtuigend vandaag voor Sébastien Loeb, de Fransman wordt genavigeerd door de Belg Fabian Lurquin. Derde snelste was Martin Prokop die onderweg is in een Ford van het Benzina Orlen Team. De verschillen zijn toch behoorlijk te noemen, Loeb moest 12:44 toegeven en Prokop 22:39.

201 Al-Attiyah Nasser (qat), Baumel Batthieu (fra), Toyota Gazoo Racing, Photo Eric Vargiolu / DPPI


Audi kent een rampzalige dag

Stéphane Peterhansel kende nochtans een goede start en kon gelijke tred houden met Nasser Al-Attiyah. Helaas kon de Fransman de Audi niet in het spoor houden met een sortie tot gevolg, verder rijden was niet aan de orde gezien de schade. Carlos Sainz reed verloren en verloor meer dan twee uur, hij kwam als 47ste binnen. Mattias Ekstrom kon niet beter doen dan een 36ste tijd en verloor 1:30:50.


In de algemene stand blijft Nasser aan de leiding voor Sébastien Loeb, het verschil tussen beide heren bedraagt 12:44. Prokop neemt de derde plaats voor zijn rekening met een achterstand van 22:39 op de leider. Alvarez en Vasilyev sluiten de top vijf af. (stand)

FOTO: ERIC VARGIOLU / DPPI

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws