Dakar: Al-Attiyah blijft leider maar kloof wordt kleiner

Een heel sterke prestatie van Sébastien Loeb en Fabian Lurquin vandaag die de snelste tijd lieten noteren na 338 kilometer proef. Het duo in de BRX wagen was 3:28 sneller dan de leider in het algemeen klassement, Nasser Al-Attiyah. Tim en Tom Coronel, op de foto hierboven in actie, staan momenteel 19de algemeen.

#200 Peterhansel Stephane (fra), Boulanger Edouard (fra), Photo Frederic Le Floch / DPPI

Audi recht na alle drama van gisteren hun rug, Carlos Sainz was goed voor een derde tijd op 5:52 en Stéphane Peterhansel was goed voor een vierde tijd op 7:56. Nani Roma mocht in de tweede BRX wagen de top vijf afsluiten.

Algemeen klassement

Nasser Al-Attiyah blijft aan de leiding met een voorsprong van 9:16 op Sébastien Loeb. Derde plaats is nu in handen van Alvarez in de Overdrive Toyota, dit echter al op 40:53. De Villiers en Vasilyev sluiten de top vijf af. Martin Prokop is naar de zesde plaats gezakt. (stand)

Foto Coronel: A.S.O. / F. Gooden / DPPI

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws