2 Seas Motorsport wint Gulf 12 Hours, Vanthoor moet opgeven

De Gulf 12 Hours, met een mager deelnemersveld van slechts 15 wagens, werd gewonnen door de 2 Seas Motorsport Mercedes-AMG met aan het stuur Ben Barnicoat, Martin Kodric en Isa Al Khalifa. Dries Vanthoor toonde opnieuw zijn kunnen, maar moest opgeven.

Foto ©: Gulf 12 Hours

Het is al de tweede opeenvolgende zege tijdens de Gulf 12 Hours van het 2 Seas Motorsport team, gevestigd te Bahrain. Het team kwam sterk voor de dag, want het kon vooraf al de polepositie in de wacht slepen. De #88 SPS Automotive Performance Mercedes-AMG van Dominik Baumann, Valentin Pierburg en Christoph Lenz werd tweede. Fumanelli/Marini/Salucci werden derde in de #46 Kessel Racing Ferrari.

Onze landgenoot Dries Vanthoor beleefde een moeilijk weekend in de #88 Attempto Racing Audi. Vanthoor leek vooraf lange tijd op weg naar de pole, maar zag zijn tijd uiteindelijk geschrapt worden. De jonge Limburger reed, zoals gewoonlijk, opnieuw een ijzersterke race en schoof snel op naar een vijfde plaats. Vanthoor zette bovendien de snelste rondetijd achter zijn naam maar door versnellingsbakproblemen moest hij de strijd vroegtijdig staken.

Vanthoor moest opgeven na versnellingsbakproblemen

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws