Loeb verstoorde vandaag Audi feest tijdens proef 8

Mattias Ekström was de snelste van het pak vandaag en won dus de proef, zijn allereerste in de Dakar. Hij is na Carlos Sainz de tweede Audi-coureur die dit jaar wint. De Zweed eindigde 49” voor zijn teamgenoot Stéphane Peterhansel. Sébastien Loeb klokte een derde tijd, drie seconden voor Carlos Sainz. Een 1-2-3 voor Audi zat er dus in vandaag maar de Fransman Loeb strooide hier zand in het eten.


Wat belangrijker is, Loeb maakt zijn achterstand ten opzichte van Nasser Al-Attiyah kleiner tot 37’58”. Yazeed Al Rajhi verloor vandaag ook tijd en volgt nu op 53’13” van de leider. Krijgen we nog een strijd om de eerste plaats algemeen, de volgende dagen zullen het uitwijzen!

Algemeen klassement

Foto: Horacio Cabilla

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws