DG Sport Compétition aan de start van de Rallye de Monte-Carlo met Stéphane Lefebvre en de Citroën C3 Rally2

Na de overwinningen in de Rallye du Condroz-Huy en de Rally van Spa aan het einde van vorig seizoen, begint DG Sport Compétition sterk aan 2022 door, met de steun van Citroën Racing en zijn verschillende partners, met een C3 Rally2 deel te nemen aan de 90ste Rallye de Monte-Carlo, eerste manche van het FIA WRC 2022. Stéphane Lefebvre en Andy Malfoy zullen de wagen bemannen, met de ambitie om het op te nemen tegen de toppers in hun categorie.

“We staan aan de vooravond van een programma dat vier manches in het WRC2 omvat en dat brengt ons in verrukking”, aldus Alain Georges, in naam van DG Sport Compétition. “En we komen aan in Monte-Carlo met een tweedaagse testsessie achter de rug. Ook al zal het niveau in de WRC2-categorie opnieuw hoog zijn, met namen als Mikkelsen, Camilli, Rossel en anderen, toch hebben we duidelijke ambities: vooraan meespelen met de kopgroep en minstens een podiumplaats veroveren. Stéphane heeft onlangs een ontwikkelingssessie met Citroën Racing afgewerkt. Hij heeft dus al wat kilometers afgelegd en wij zullen daar nog twee testdagen aan toevoegen. Alles ziet er dus rooskleurig uit…”

Voor Stéphane Lefebvre betekent deze Monte-Carlo 2022 een belangrijke comeback, want hij heeft sinds 2017 niet meer deelgenomen aan een openingsronde van het World Rally Championship! “Het is zelfs de eerste keer sinds een hele tijd dat ik de kans zal krijgen om op gelijkwaardig niveau de strijd aan te gaan op zo’n niveau, legde de noorderling uit. Ik denk dat ons een Monte-Carlo te wachten staat dat trouw is aan zijn verleden, dat de vorm aanneemt van een sprint als de weersomstandigheden droog en zonnig blijven, maar waar regelmaat opnieuw het verschil zal maken. Op de top van de WRC2-deelnemerslijst staan minstens vijf rijders die in een positie verkeren om de overwinning op te eisen, wat betekent dat we ze niet uit het oog mogen verliezen! “

Voor het DG Sport Compétition team begint de Monte-Carlo 2022 al aan het begin van de week met drie dagen verkenning. De rally begint op donderdagavond met de eerste twee klassementsproeven. Geweldige etappes, namelijk die van Luceram-Lantosque en La Bollène Vésubie-Moulinet! Met andere woorden, bij wijze van opener, de terugkeer van de befaamde ‘Nuit du Turini’! Zes etappes staan op het programma voor vrijdag, vijf voor zaterdag en vier voor zondag. Tijd om koers te zetten naar het Prinsdom Monaco, dat opnieuw het middelpunt wordt van dit legendarische evenement…

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws