Een speciaal logo voor de 25ste verjaardag van de VW Fun Cup

Het seizoen 2022 staat in het teken van een verjaardag voor de VW Fun Cup powered by Hankook. De competitie voor sympathieke racekevers werd gelanceerd in 1997 en viert dan ook zijn 25-jarig bestaan. Een gelegenheid die de promotor van het Belgische kampioenschap niet onopgemerkt wil laten voorbijgaan!

“We staan zelfs voor twee opeenvolgende bijzondere seizoenen”, verheugt Marc Van Dalen zich, de CEO van Kronos Events. “In 2022 vieren we het hele seizoen de 25ste verjaardag van de VW Fun Cup en in 2023 maken we de 25ste editie mee van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Een kwarteeuw! Het is een uitzonderlijke levensduur die nooit eerder vertoond is in de autosport… Bovendien is het concept in die 25 jaar amper gewijzigd. De VW Fun Cup gaat mee met zijn tijd, maar is voor velen de toegangspoort gebleven van de autosport. Het amusement blijft vooropstaan en dat vinden onze tientallen amateurrijders geweldig. We zullen het hele seizoen elke kans om de verjaardag te vieren met beide handen grijpen… en kijken met veel enthousiasme uit naar de 25 komende jaren.”

VW Fun Cup

Om deze mijlpaal te eren, stelt Kronos Events een nieuw logo voor dat uiteraard het cijfer 25 afbeeldt. En natuurlijk zal dat tijdens het volledige seizoen 2022 te bewonderen zijn!

We herinneren dat het kampioenschap bestaat uit zeven wedstrijden, met de start op 19 en 20 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet en de finale op 15 en 16 oktober in Zolder. Tussendoor zijn er Zandvoort, Spa-Francorchamps, Magny-Cours en l’Anneau du Rhin die het prachtige programma aanvullen, maar natuurlijk ook de Hankook 25 Hours VW Fun Cup als orgelpunt van 8 tot 10 juli. Laat het feest beginnen!

VW Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2022

Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet – 19/20-03
Benelux Open Races – Circuit Zandvoort – 23/24-04
Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps – 14/15-05
Magny-Cours Cups – Circuit de Magny-Cours – 4/5-06
Hankook 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps – 8/9/10-07
Trophée Nostalgie – Circuit de l’Anneau du Rhin – 16/17-09
Zolder Fun Festival – Circuit Zolder – 15/16-10

(persbericht, foto’s met dank aan VW Fun Cup, Jacques Letihon)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws