East African Safari Classic Rally, Belgisch team in de top tien

Twaalf van de vierentwintig proeven zijn achter de rug in deze monsterrally. In 9 etappes dienen de teams 3474,65 kilometer te overbruggen waarvan 1760,68 tegen de klok. De langste proef is proef 17, goed voor 120,22 kilometer tegen de tijd. Grégoire de Mevius en Nicolas Gilsoul reden in 2015 naar een derde plaats in het eindklassement, Marcy Gérard en Stéphane Prévot deden dit zelfde in 2013.

Patrik Sandell en Henrik Bolinder staan in een Porsche aan de leiding met een voorsprong van 1min42 op Baldev Chager en Sturrock Drew. Ian Duncan en Anthony Nielsen staan derde met een achterstand van 6min40.

Joost Van Cauwenberghe en Jacques Castelein bevinden zich momenteel op een achtste plaats, ze hadden in totaal 29min45 meer tijd nodig om de proeven af te werken ten opzichte van de leider.

Stéphane Prévot zien we naast de Nederlander Remon Vos in een Porsche, zij staan zestiende. Jean-Michel Martin en Romain Martin in de Ford Escort MK2 moesten de strijd staken.

Foto: FB East African Safari Classic Rally

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws