Gordon Murray Automotive T.33 supercar maakt wereldwijd publieksdebuut op 79e Goodwood Members’ Meeting gepresenteerd door Audrain Motorsport


De gloednieuwe Gordon Murray Automotive T.33 supercar zal op 9 april zijn publieksdebuut maken tijdens de 79e Goodwood Members’ Meeting, gepresenteerd door Audrain Motorsport, zo is bekendgemaakt.

De T.33 coupé, die strikt beperkt is tot 100 exemplaren en is uitverkocht, zal tijdens de 79e Members’ Meeting officieel worden onthuld door Professor Gordon Murray en The Duke of Richmond. Het tijdloze ontwerp van de 1,37 miljoen pond kostende supercar is opgebouwd rond een nieuw ontwikkelde superlichte architectuur van koolstof en aluminium, met een totaalgewicht van minder dan 1100 kg. De tweezits supercar wordt aangedreven door een speciaal aangepaste versie van de Cosworth GMA T.50 3,9-liter V12 motor, met een toerental tot 11.100 rpm.

Bezoekers aan de Goodwood Members’ Meeting krijgen ook de kans om de Gordon Murray Automotive T.50 en de op het circuit gerichte T.50s supercar te bekijken. Tijdens het weekend zal een 3,9-liter V12 T.50-prototype met 650 pk het iconische Goodwood Motor Circuit oprijden, bestuurd door een testrijder van Gordon Murray Automotive. De T.50 zal dienst doen als tempowagen voor de prestatiedemonstratie van F1-auto’s, die enkele V10-coureurs uit het tijdperk met hun auto’s herenigt en moderne racers een voorproefje biedt van deze ongelooflijke machines.

Gordon Murray Automotive toont ook een collectie historische voertuigen die de visie van Gordon’s T.33 hebben beïnvloed en die dezelfde lichtgewichtprincipes volgen, een ethos dat hij vandaag nog steeds toepast op het ontwerpen van voertuigen. Deze omvatten: IGM Ford T.1, Porsche 904, Lamborghini Miura, Abarth 1000 SP, Osca 1600 GT) Porsche 550 Spyder en de Lotus Elite.

Professor Gordon Murray CBE “Het team van Gordon Murray Automotive is bijzonder trots op ons Britse bedrijf en net als bij de T.50 is de toeleveringsketen van de T.33 grotendeels afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. We zijn er enorm trots op dat we onze autofamilie op een Britse locatie kunnen presenteren en waar kan dat beter dan op Goodwood? Als GRRC lid en een fervent fan van alles wat met Goodwood te maken heeft, kijk ik uit naar de komende 79e ledenvergadering en het wereldwijde publieke debuut van onze T.33 supercar coupé.”

De hertog van Richmond: “We zijn erg blij dat Gordon Murray Automotive voor de tweede keer naar de Members’ Meeting komt en voor de eerste keer zo’n bijzondere auto meebrengt om in levende lijve te zien. De Members’ Meeting biedt de perfecte setting voor de lancering – het is intiem op het terrein, maar heeft een breed, internationaal bereik, wat betekent dat alle ogen het hele weekend op de T.33 gericht zullen zijn.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws