Short Rally Moorslede opent regionaal seizoen

Het regionale autosportseizoen mag zich komend weekend ook op gang trekken met de Short Rally van Moorslede. Eindelijk, zouden we kunnen zeggen voor de organisatoren, want de Autoclub Dadizele zag hun wedstrijd twee jaar naeen ‘gecanceld’ door corona. Hun eerste short rally wordt meteen een stevige opener voor het VAS-rallykampioenschap.

Als we gaan kijken naar de favorieten kunnen we natuurlijk niet voorbij de R5-wagens. Met in de eerste plaats Vincent Verschueren, die naast een zestal nationale rally’s, ook de meeste Vlaamse regionale proeven op zijn kalender plaatste. In de Franse rally Pays du Lin deed hij al wat wedstrijdkilometers op, en de VW Polo Gti-piloot kennende, zal hij zijn huid meer dan duur verkopen. De tegenstand is natuurlijk niet min met Pieter Jan-Michiel Cracco, in een Hyundai i20, en Ford Fiesta-rijders als Steve Bécaert, de plaatselijke Bert Coene en Jeoffrey Lerminez.

Het bij deze kandidaten houden zou de waarheid zeker geweld aandoen. In de weersberichten voor zondag wordt droog en zonnig weer voorspeld. Zodoende schrijf je ook best de snelle Porsches van Andy Lefevere en Gunther Monnens op je favorietenblaadje. Reken daar nog een paar snelle voortrekkers bij, aangevuld met enkele Mitsubishi’s, en het wordt hard tegen onzacht in de schaduw van de Dadizeelse basiliek.

Bij de Historics is het uitkijken naar het eerste Vlaamse optreden van Paul Lietaer in de Opel Ascona 400. Als die tenminste geen technische problemen kent in de rally van Le Touquet, die op vrijdag en zaterdag wordt verreden. Tegenstand voor de ‘Polle’ komt er van Pieter-Jan Maeyaert, met een Mats-BMW M3, en mogelijks ook van Cedriek Merlevede, op stap met de Opel Ascona, en met…Bjorn Syx als co-piloot.

Om 7u55 zondagmorgen rolt de eerste wagen van het podium, voor vier ronden van telkens 2 klassementsproeven, zijnde Moorslede en Dadizele. Tegen de klok van 17u30 zou de winnaar op het podium op de Marktplaats in Dadizele moeten verschijnen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws