Christophe Merlevede aan de leiding bij Historics in Le Touquet

Zoals verwacht zwaaien de Belgen de plak bij de Historics in de Franse rally Le Touquet. Althans toch één Belg, want Christophe Merlevede staat na de eerste dag aan de leiding. Drie scratchtijden op rij waren goed voor een voorsprong van een goede 40 seconden op een andere BMW M3-rijder, Jean-Pierre Gatti. De voorlopige derde plaats gaat naar de Opel Kadette GT/E van François Guillemin, weliswaar op meer dan anderhalve minuut van Merlevede.

Paul Lietaer liet de Opel Ascona 400 debuteren, en moest wel wat seconden toegeven op de eerste 2 kp’s. Op de derde proef moest ‘Polle’ echter de handdoek gooien door een kapotte versnellingsbak, waar enkel nog 2de en 4de wat wilden werken. Paul en co-rijder François Geerlandt gaan via Superrally zaterdag wel weer van start.

Bij het moderne gebeuren vechten William Wagner en Bernd Casier een beeje een strijd uit om beste Belg te worden. Zij staan op een voorlopige 12e en 13e plaats, gescheiden door een 50-tal seconden. Aan de leiding na de eerste dag of 6 klassementsproeven staat Nicolas Ciamin(Hyundai i20), vorig jaar nog te zien in de South Belgian. Ciamin heeft een voorsprong van een goede 20 seconden op twee Quentins, namelijk Giardano(Volkswagen Polo Gti) en Gilbert(Citroën C3 Rally2) en.

Lander Dhaene doet het voor zijn debuut aan het stuur van een Renault Clio meer dan behoorlijk. Hij wist zich netjes te nestelen halverwege het toch wel imposante peloton Franse Clio Trophy-rijders, met vaak flink wat meer ervaring op dergelijke parcours. 17de bij de Clio-mannen, 70e algemeen is een heel mooie tussenstand voor de Poperingnaar.

Bart Sobry volgt enkele plaatsje verderop met de Ford Fiesta als 74e. Morgen wachten er de resterende deelnemers 10 klassementsproeven.

Foto: Met dank aan Christophe MerlevedeMauro Godderis

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws