RedAnt Racing voor zeer uitdagend seizoen 2022

RedAnt Racing is ondertussen aan zijn derde autosportjaar toe en het Oost-Vlaamse team heeft stevige plannen voor het seizoen 2022. Het jaar is overigens al goed begonnen met twee podia en een zege in de al verreden wedstrijden van de internationale 24H Series, maar dat is nog maar een begin van een intens seizoen.

Op 15 april staat de testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma en daar zien we het team van de ondernemersfamilie Redant met maar liefst vier Porsche 992 GT3 Cup aantreden. Daarnaast staan er nog vier races van de 24H Series op het menu, waaronder het bezoek aan de Belgische Ardennen op 22 en 23 april en last but not least wil RedAnt Racing ook de zege in de 24 uur van Zolder, de uithoudingsklassieker van de Belgische autosport, midden augustus.

2021 was voor RedAnt Racing een eerste seizoen met diverse kampioenschappen en meerdere wagens en die weg wordt in 2022 verdergezet. Teameigenaar Bert Redant geeft tekst en uitleg:

“Wij zetten verder in op de groei van ons team, met een drieledig programma, met name de hoog aangeschreven Porsche Carrera Cup Benelux, de internationale 24H Series en de 24 Hours of Zolder met mogelijk een voorbereidingswedstrijd in het Belcar Endurance Championship. In de Porsche Carrera Cup Benelux zetten we vier Porsche 992 GT3 Cup in, waarvan twee in Pro, één in Pro/Am en één exemplaar in Am. Wat de rijders betreft, zijn Sam Dejonghe en Xavier Maassen onze speerpunten voor de algemene titel, waarbij we dus beroep doen op de ervaring van Xavier, die al twee titels in deze competitie telt en de zegehonger van Sam, iemand die we ook niet meer moeten voorstellen. Tom Boonen zal zeker strijden voor de titel in zijn categorie, want hij is en blijft een topsporter die alleen voor de hoogste podiumplaats gaat. Hij heeft de afgelopen jaren veel progressie in de autosport gemaakt en wij gaan daar samen verder aan werken. Ad Geerts en Luc Vanderfeesten vertegenwoordigen samen het Porsche Centrum Maastricht Porsche Centrum Eindhoven. Zij zullen hun ervaring van afgelopen jaar in de Am-categorie in succes willen omzetten.”

De Porsche Carrera Cup Benelux staat traditiegetrouw voor twee sprintwedstrijden per weekend, verdeeld over zes meetings in het kader van onder meer FIA WEC, DTM en ADAC GT Masters en dat in achtereenvolgens Spa-Francorchamps, Zolder, Zandvoort, Assen, Barcelona en Hockenheim.

Ook over 24 uur

Het langere werk staat ook op het programma van het jonge en ambitieuze team, met nog vier races van de 24H Series, met name in Spa-Francorchamps, op de Hockenheimring, in Portimao en Barcelona, waarbij de eerste twee afspraken wedstrijden van 12 uur zijn en de twee Zuid-Europese afspraken 24 uursraces betreft. Nog 24 uur lang wordt er midden augustus in Zolder geracet.

“In de 24H Series vechten we voor de zege in onze klasse, waarbij er heel wat concurrentie van andere Porsche 992 GT3 Cup is, maar in Zolder gaan we voluit voor de algemene overwinning. Afgelopen seizoen reden we al naar de eerste plaats in de GT-klasse, waarbij het de eerste 24uursrace van de Porsche 992 GT3 Cup was, zonder ook maar het minste probleem. Uiteraard willen we dus beter doen en dan gaat het dus over de algemene zege. Net als in de 24H Series zullen mijn zonen Ayrton en Yannick mij vergezellen, maar voor de andere namen is het nog te vroeg, daar komen we later op terug.”

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws