Jourdan Serderidis beste Master

Dit weekend werd de Rally van Wallonië, de vierde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, verreden. In de omgeving van Namen stonden 20 snelle klassementsproeven op het programma. Van een spannende strijd in de BRC Master Cup was deze keer geen sprake. Daarvoor was Jourdan Serderidis, de Belgische Griek, te sterk voor de concurrentie.

De eigenaar van team SXM kwam aan de start met een Skoda Fabia Rally2 Evo, net zoals het speerpunt van het team, Gino Bux. Jourdan Serderidis moest even wennen aan de Skoda, maar hij domineerde wel de wedstrijd bij de 50+ rijders. “Ik heb nooit naar het klassement van de Masters gekeken,” glimlachte Jourdan Serderidis. “Ik wilde me gewoon meten met de jonge garde. Ik had een goed gevoel in Skoda en ik was tevreden over onze tijden. Vanaf nu gaan we ons voorbereiden op de volgende gravelrally’s in het WRC, Sardinië en Kenia.”

Johnny Poelmans ging al vroeg van de baan, waarbij zijn navigator een blessure aan de heup opliep. De Ford-rijder moest zijn Fiesta aan de kant zetten. Voor zijn makker Jimmy D’hondt, leider in de Master Cup, volgde even later, bij de tweede doortocht van de proef van Netinne-Mohiville, een gelijkaardige teleurstelling.
“We gingen gewoon een fractie te snel over een top en de wagen brak uit.We schoven van de baan en daarbij hadden we geluk, want we misten maar net een boom. We hebben de wagen ter plaatse hersteld om zondag toch nog een paar punten te scoren. Dat is alvast gelukt,” vertelde Jimmy, die 4 punten pakte.

Achter Serderidis deed Stefaan Prinzie een prima zaak met de tweede plaats, waardoor hij oprukt naar de tweede plaats in de tussenstand. Nochtans had de Alpine-rijder zondag pech.
“Vooral die rotslechte strook onverhard in Fernelmont heeft ons genekt. Eerst verloren we de splitter en reden we lek. Het kostte ons meer dan 5 minuten…,” vertelde Stefaan Prinzie.

Merkgenoot Chris Vandamme werd derde bij de Masters, voor Guy Grosjean met zijn kleine Peugeot 205 GTi. Met Michel Vandergeeten en Emile Tollet pakten ook twee Historic-rijders punten af van Jimmy D’hondt, die na zijn herstart nog 4 punten kon sprokkelen. Daarmee blijft hij wel leider in de BRC Master Cup.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws