Tweede plaats in klasse voor Olivier Decoene en Peter Van Laeken

Na de seizoenopener in de Monteberg kwamen Olivier Decoene en Peter Van Laeken met de vertrouwde Ford Fiesta R2T aan de start van de ORC rally met het startnummer 57.

“De tactiek was zoals gewoonlijk : rustig opbouwen, ervaring opdoen en proberen de finish te halen zonder brokken te maken.
Na de remproblemen in de Monteberg was het uiteraard wat zoeken naar het vertrouwen ,maar vanaf de tweede ronde werd het tempo opgetrokken en volgden de chrono’s .
Op de laatste kp van de 2°ronde stonden we aan de start net toen de hemelsluizen opengingen. Het gevolg laat zich raden : heel wat tijdverlies en een paar plaatsen naar achter in het algemeen klassement.
De derde ronde verliep terug foutloos met onder andere een 25° tijd algemeen op kp Wielsbeke ( en dit toch voor heel wat krachtigere wagens) .
De vierde en laatste ronde beloofde een felle strijd te worden .We stonden immers met een aantal teams op een handvol seconden van elkaar . Het lukte ons om goede tijden te realiseren en bovendien foutloos te blijven . Zo eindigden we op een 29°plaats algemeen en een mooie 2° plaats in klasse 3 F.

Grote dank aan de sponsors en aan Fast Time Engineering o.l.v. Frederik Houttekiet voor de top-service. De volgende wedstrijd wordt de rally van Wervik volgend weekend.