Nieuwe route voor Dakar 2023

Voor de vierde editie van de Dakar in Saoedi-Arabië, de eerste ronde van het FIA- en FIM-wereldkampioenschap rally van 2023, die van 31 december 2022 tot 15 januari 2023 zal worden gehouden, is een nieuw parcours uitgestippeld. Het parcours zal de piloten en hun teams namelijk van de stranden van de Rode Zee naar die van de Arabische Golf in Dammam leiden.

Deze doortocht van het land is voorzien van alle mogelijke terreinen, aangezien de 14 etappes die op het programma staan de Dakar eerst naar de bergachtige gebieden van het noordwesten zullen leiden, alvorens naar het diepe zuidoosten te gaan voor een driedaagse duik in de oceaan van duinen van het “Lege Kwartier”.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws