Top-15 in Wervik voor Bram Fonteyne

Bram Fonteyne was met de Volvo 244 reeds toe aan zijn 18de deelname in zijn thuisrally in Wervik.

Co-pilote Els Delva doet het wedstrijdverhaal. “Na de verkenningen wist ik meteen waarom we hier altijd graag terugkomen, een combinatie van mooie parcours, leuke waaiers met coupures waar het hard ging gaan. Plezier en amusement staat voorop maar toch hadden we graag een mooie prestatie neergezet.

Op de eerste klassementsproef zat het ritme meteen goed, we konden dan ook een mooie tijd neerzetten. Bij het vertrekken van de stop merkten we op dat we bijna geen remmen meer hadden. We moesten dan nog 2 klassementsproeven afwerken, dan maar wat gas terug nemen en hopen dat we de auto stil kregen. Bij aankomst in het assistentiepark nam het serviceteam de auto onder handen en werd het remprobleem opgelost.

Tijdens de tweede en derde konden we zonder noemenswaardige problemen aan een goed tempo de klassementsproeven afwerken met een 15de plaats algemeen op dat moment. De laatste ronde zette Bram zich nog eens scherp en was het terug genieten om over het parcours te vliegen en de talrijke mensen langs het parcours te zien supporteren. Uiteindelijk werden we 14de algemeen en dit werd dan ook uitbundig gevierd aan het podium.
We zijn dan ook blij dat we de finish haalden, waar ons serviceteam te wachten stond. We moeten onze servicemannen dan ook zeker bedanken voor hun geleverde werk tijdens de wedstrijd. Eveneens onze dank aan onze trouwe sponsors, de vele fotografen en cameramensen die ons altijd mooi in beeld brengen en uiteraard onze vele supporters.”