Andy Lefevere wint 1ste TBR Shortrally

Andy Lefevere had eindelijk nog eens Dame Fortuna aan zijn zijde. Met de Porsche 997 GT3 toonde hij zich in en om Oekene, ter gelegenheid van de TBR Shortrally, de beste van het hele lot.

Zijn merkgenoot Gunther Monnens nam weliswaar de beste start, maar op de tweede kp van de dag zette Lefevere al de scratch neer. Monnens verloor een halve minuut door technische problemen, en dat zorgde ervoor dat de ook goed gestarte Steve Bécaert zijn Ford Fiesta R5 op de eerste plaats zette na de eerste ronde. Later zou Monnens de Porsche nog aan de kant moet plaatsen door een afgebroken wiel.

KP1 werd door een afgereden paal geneutraliseerd in de tweede ronde, en Lefevere kon nog eens alle registers open zetten. Op de vele rechte stukken kon hij de Porsche laten brullen tot…216 km/u! Meteen ook goed voor de leiding, met 1.6 sec voor op Bécaert. De Mitsubishi-rijders Jonas Langenakens en Kurt Boone vochten een bikkelhard duel uit met het laagste podiumschavotje als inzet.

Vanaf halverwege wedstrijd wijzigde er niet zo veel meer aan de top-5. Lefevere kon standhouden, en won uiteindelijk met 18.7 sec voor op Bécaert. Langenakens slaagde erin om met 0.6 sec verschil naar de derde plaats te snellen. Brecht Hoorne was met de BMW net als in Moorslede goed voor de vijfde plaats.

Bij de Historics leek het lange tijd te lukken voor Stefaan Stouf om de Ford Sierra Cosworth bovenaan te plaatsen. Maar op KP6 besliste een kapotte cardan over winst of verlies. Wat er voor zorgde dat de weg open lag voor Danny Kerckhof(BMW M3) om naar de bloemen te grijpen. Kerckhof, voor de gelegenheid bijgestaan door die andere BMW-grootheid Bjorn Syx. Paul Lietaer reed een steekas kapot op zaterdag in de Nederlandse NED Historic rally in Achtmaal. Dat zorgde er voor dat de “snor” met de Ford Escort MK2 zijn dochter Laura, die haar debuut vierde, naar de derde plaats.

In de divisie 1-2 was Stefaan Tjoens met de Mitsubishi terug de primus. Aan de finish wist hij te vertellen dat hij volgend seizoen eens met iets anders wil uitpakken en de divisie zal verlaten. Afwachten tot we meer nieuws vernemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws