NGT Racing met drie wagens naar 44ste 24 Hours of Zolder

Naast de deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux, waar NGT Racing afgelopen weekend weer goed was voor het podium, is het hoogtepunt van het seizoen 2022 zonder meer de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. Het team zet drie wagens in, drie Porsche uiteraard, twee Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en één Porsche Cayman GT4. Het doel van NGT is drievoudig, want enerzijds mikt de formatie op de algemene zege in Zolder, in een strijd die bijzonder intens dreigt te worden, maar ook de zege in GTB en een goede zaak in de titelstrijd van het Belcar Endurance Championship zijn agendapunten. De Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 staat namelijk tweede in de tussenstand van het nationale uithoudingskampioenschap en kan mits een sterke uithoudingsrace op het Limburgse asfalt een goede zaak in het kampioenschap doen. Afspraak in eerste instantie zaterdag om 16u00 voor de start van de wedstrijd en uiteraard 24 uur later, na een ware slijtageslag, voor de finish van de typische Belgische endurancewedstrijd.

Zolder en zijn uithoudingsrace heeft ondertussen al een ware historiek opgebouwd. 43 maal werd de race in Belgisch Limburg, volgens insiders de zwaarste van de wereld, zowel voor mens en machine, al verreden en ook de 44ste editie kondigt zich veelbelovend aan. Aan de start verschijnen niet minder dan tien Porsche 911 GT3 Cup, waarvan twee voor NGT Racing.

Marc Maton, teammanager van de formatie, stelt de troepen voor:

“In de Russell Racing by NGT Racing bolide vinden we uiteraard de broers Hans en Frank Thiers, beide ex-winnaars van de race, naast Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk, ook al winnaars van deze wedstrijd. Zij krijgen het gezelschap van Stijn Lowette, die zich de afgelopen jaren opgewerkt heeft als een gedegen gentleman driver, die onder meer in de Porsche Carrera Cup Benelux laat zien dat hij wat in zijn mars heeft. Dat vijftal maakt deel uit van de kandidaten op de zege in Zolder, maar opgepast, ze zijn niet alleen. De concurrentie is loodzwaar, zowel van de andere Porsche 911, als van Audi en Lamborghini. Strategie, foutloos rijden en een snuifje geluk, zullen de ingrediënten van een goed resultaat worden, net als omgaan met de voorspelde hitte.”

De tweede 911 is voor twee Limburgers en twee Zuid-Afrikanen, met name Greg en Frank Stevens, naast hun Zuid-Afrikaanse vrienden Hein Lategan en Johan De Bruyn.

“Voor hen telt dat het een kennismaking met de wedstrijd is en dat zij dus veel meer als outsider van start gaan. Het viertal wil racen, uit de problemen blijven en zo hoog mogelijk eindigen, maar vooral ook plezier beleven aan de eerste deelname aan deze wedstrijd. De begeleiding en coaching, onder meer door Glenn van Parijs, zal hierbij een belangrijke rol spelen.”

Last but not least is er de Porsche Cayman GT4 van Arthur Peeters, Gunther Van den Bergh, Benjamin De Cock, Laurent Van Laere en Gaetan Lancksweerd.

“Ons geheim wapen misschien wel… Tip Top Rent staat nu tweede in het kampioenschap, en mits een goed resultaat is de algemene titel een optie en dat is werkelijk schitterend voor het team, met enkele jonge wolven. Uiteraard is de eerste ambitie een goede race, met het oog op een zege in de klasse GTB!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws