Geen maat op Lefebvre in de Omloop van Vlaanderen

Opnieuw bleek Stéphane Lefebvre te sterk voor de rest. In de 62ste Omloop van Vlaanderen kon niemand voorbij de Fransman in de Citroën C2 Rally2 uit de stallen van DG Compétition. Gino Bux bleef de hele dag pushen, maar moest ook Vincent Verschueren uiteindelijk laten voorgaan. Met een verschil van 35,9 seconden op de winnaar kon Verschueren tevreden zijn met een tweede plaats. Gino Bux mocht mee aansluiten op het podium.

Na een sortie van Maxime Potty in de Citroën C3 R5 kwam Niels Reynvoet op een vierde plaats terecht en gaf deze ook niet meer af. Pieter-Jan-Michiel Cracco bleek tevreden met een vijfde plaats. Andy Lefevere bracht zijn Porsche 997 GT3 naar een mooie zesde plaats en is hiermee ook eerste in de GT klasse. Plaats zeven was voor de Nederlander Erik Wevers in de Volkswagen Polo GTI R5. Wevers kwam alvast wat ritme opdoen voor de komende Helendoorn Rally. Kurt Boone bracht zijn Mitsubishi Lancer Evo X R4 naar een achtste plaats net voor Bert Coene in de Ford Fiesta R5. Pieter-Jan Maeyaert sluit als eerste Historic de top tien af met zijn snelle BMW M3 E30.

Vincent Verschueren – Omloop van Vlaanderen 2022

Bij de Master controleerde Bert Coene de wedstrijd van begin tot einde. Zijn geduchte concurrent Jimmy D’hondt kon helaas geen tegenstand bieden en moet met meer dan 2 minuten verschil tevreden zijn met een tweede plaats. Plaats drie was voor de BMW M3 E36 van Kurt Braeckevelt. In de Stellantis Cup Belux was de overwinning voor de Duitser Marijan Grieber in de Peugeot 208 Rally4.

Bert Coene – Omloop van Vlaanderen 2022

Ook de RACB Mcup was weer dan de partij. Daar kon Franky Boulat (BMW M3 E36) met de prijzen gaan lopen. Het verschil met zijn tegenstanders werd groter naarmate de dag vorderde. Kurt Braeckevelt kon het gat niet dichten en moet tevreden mijn met een tweede plaats. De derde plaats was voor Philip Lommers (BMW M3 E36) die op het einde van de dag wat problemen kende met de koppeling. Loïc Pirot (BMW M3 E46 Compact) en Brecht Lievens (BMW M3 E36) sloten de top vijf af.

Kurt Braeckevelt – Omloop van Vlaanderen 2022

In de 2WD Trophy ging de overwinning verrassend naar Jony Vande Walle in de Opel Astra GSi 16V. Stefaan T’joens controleerde de wedstrijd al een hele dag met zijn nieuwe Renault Clio RS, maar verloor op de laatste proef te veel seconden en moet dus tevreden zijn met een tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Mathias Ver Eecke in de Opel Kadett C. Bij de Juniors was het Gilles Pyck die de wedstrijd van beging tot einde naar zijn hand zette. Enkel Charles Munster (Opel Corsa Rally4) en Casper Nielsen (Renault Clio Rally5) volgden op een dikke twee minuten.

Gilles Pyck – Omloop van Vlaanderen 2022

Casper Nielsen ging dan weer met de prijzen aan de haal in de Clio Trophy Belgium. Benoit Verlinde ( Renault Clio Rally5) op 1 minuut 40. Jeroen Catelin werd mooi derde. Bij de Historics stond geen maat op Pieter-Jan Maeyaert die na de opgave van Stefaan Stouf de weg voor zich open zag liggen. Hij kreeg slechts weinig tegenstand binnen zijn categorie. Danny Kerckhof volgde met de BMW M3 E30, maar kon het verschil van meer dan vier minuten niet goed maken. Een derde plaats was voor Koen Verhaeghe in zijn Ford Escort Mk2.

Pieter-Jan Maeyaert – Omloop van Vlaanderen 2022

Het volgende evenement op de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship is de East Belgian Rally op 24 september.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws