Datum Roger Albert Clark Rally 2023 bekend

De datum voor de volgende editie van de Roger Albert Clark Rally is bevestigd: donderdag 23 tot en met maandag 27 november 2023.

Rally manager Colin Heppenstall heeft aangekondigd dat de volgende editie vijf volle dagen bosrally zal beslaan, met proeven in Engeland, Schotland en Wales voor wat de 20ste verjaardagseditie van de langste en zwaarste rally in het Verenigd Koninkrijk zal worden.

Het evenement begint op woensdag 22 november met een technische keuring en briefing, voordat de rally op donderdag 23 november ’s ochtends van start gaat en duurt tot maandag 27 november ’s middags.

De route en de richting van het evenement, inclusief de start- en finishlocaties en de overnachtingsplaatsen, worden in de komende maanden vastgelegd. Heppenstall evalueert momenteel alle beschikbare route-opties, inclusief welke boscomplexen op welke dag kunnen worden gebruikt.

Beelden van Gio uit 2009

Heppenstall zei: “We willen er vijf volle dagen rally van maken, dus donderdag wordt een volle dag met veel kilometers. Ik overweeg momenteel een aantal route-opties en we zullen later dit jaar meer details bevestigen.” In het verleden werd het evenement gewoonlijk geopend met een korte lus van etappes op de eerste avond, maar volgend jaar wordt er meteen een hele dag gereden.

Heppenstall krijgt nu al vragen van Britse en Europese teams over de datum, de route en de inschrijvingsprocedure. “Het is opmerkelijk dat we al een aantal vragen hebben gekregen, terwijl de rally nog 18 maanden op zich laat wachten. Door de datum in dit vroege stadium te bevestigen, geven we iedereen voldoende tijd om te plannen.
“Er is duidelijk vraag naar dit evenement en er is veel belangstelling voor de 20e editie van de Roger Albert Clark Rally. Ik heb al Europese equipes die staan te popelen om zich in te schrijven. We willen er weer een grote uitdaging van maken die past bij de reputatie van het evenement in de sport.”

Het aantal kilometers moet nog worden bevestigd, maar Heppenstall mikt op minstens 300 mijl aan Britse bosbouwproeven van topkwaliteit. Zoals voorheen staat het evenement open voor historische rallyauto’s en alle auto’s met tweewielaandrijving.

Foto: Mark Newbould

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws