Volg de East Belgian Rally via Facebook live en televisie

Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship nadert zijn ontknoping. Op zaterdag 24 september staat de 8ste van 10 manches op het programma. Het decor van de East Belgian Rally: de prachtige streek van de Oostkantons in de omgeving van Sankt-Vith. Ook vanuit de Oostkantons brengen we de wedstrijd live in beeld via zes BRC Facebook Live uitzendingen in de loop van de wedstrijd.

Het parcours van de East Belgian Rally is geliefd bij de fans, maar zeker ook bij de rijders. Snelle stroken, natuurlijke bochten, mooie heuvels en veel blinde bochten: om snel te zijn op deze proeven moet je uit het goede rallyhout gesneden zijn. In totaal staan 12 proeven op het programma, verdeeld over 3 lussen van 4 proeven: KP Büllingen (12,79 km), KP Bütgenbach (9,33 km), KP Amel (15,22 km) en KP Burg-Reuland (10,89 km). In totaal telt het parcours 144 km tegen de klok.

Op vrijdag polsen we enkele toppers al eens naar hun ambitie en verwachtingen op de BRC persconferentie, die ’s avonds wordt uitgezonden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC. Op zaterdag presenteren we 6 Facebook Live shows vanuit het rallycentrum in Sankt-Vith. Telkens analyseren onze twee presentatoren de livebeelden vanaf de klassementsproef, beelden gemaakt vanuit de lucht met de drone en interviews met de rijders bij de finish.

We beginnen om 9h20 met de eerste show vanaf KP 2 Butgenbach, gevolgd door de tweede show om 11h05 vanaf KP Burg-Reuland. Na de service in St-Vith zijn we meteen terug live voor KP 5, Büllingen, om 13h18 en in de tweede lus gaan onze reporters ook naar KP 7 Amel om 14h32. In die slotronde volgen we om 17h50 KP Büllingen, waarna we de finale in het donker volgen vanaf de finish van KP 12 in Burg-Reuland, waar we de emoties van winst en verlies live mee zullen maken.

Vanaf zondag zal de East Belgian Rally uitgebreid op televisie worden gebracht in binnen- en buitenland, te beginnen met de reportage op Sporza (Eén) omstreeks 15h. Die avond volgen nog nieuwsitems in Sportweekend en in 100% Sport op Tipik (RTBF 2). Vanaf maandag lanceren we de Review Clip online, waarna de uitgebreide samenvatting van 24 minuten wereldwijd te volgen zal zijn, in eigen land onder andere op Sport 10, Eclips TV, Auvio, RTBF, en in Nederland op Ziggo Sport. Verder wordt de uitzending wereldwijd op antenne gebracht, van de USA tot Zuid-Amerika, van Oost-Europa tot Afrika en zelfs in Australië zullen ze genieten van het spektakel dat zaterdag te zien is in de East Belgian Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws