Terug grote stap vooruit voor Stampaert

Ook Nicola Stampaert en Christophe Doublet tekenden met de Ford Fiesta present in de East Belgian Rally.

Hun wedstrijdverhaal: “Vorige zaterdag bevonden we ons inderdaad in de Oostkantons voor de 8ste manche van het Belgian Rally Championship.

Na onze sterke 2de dag in de Omloop van Vlaanderen was het afwachten of we ons tempo ook konden bevestigen op het mooie en vloeiende parcours tegen de Duitse grens. De moeilijk voorspelbare weersomstandigheden maakten het heel uitdagend om de juiste bandenkeuze per ronde van 4 proeven te maken. We openden met een voorzichtige start op een 22ste plaats algemeen.

Doorheen de dag werden onze tijden alsmaar beter en ook het vertrouwen op het natte wegdek zat goed. Het deed ons dan ook bijzonder veel deugd om voor het eerst in onze prille rallycarrière tweemaal top 5 tijden op de tabellen te zetten in het BK. De afsluitende donkere proef gingen we nog eens voluit waardoor we nog een plaats konden opschuiven in het eindklassement. We sloten de East Belgian Rally 2022 af op een 8ste plaats algemeen en 5de RC2 wagen. Met een top10 plaats als voorafgaand doel mogen we dus van een geslaagde editie spreken.

Wederom heeft het Pieter Tsjoen Racing team de perfecte wagen voorzien, waardoor we ons maximaal kunnen focussen op het rijden zelf. De progressie tijdens de laatste 3 grote wedstrijden en gunstig evoluerende KP tijden liegen er niet om.

Komende zondag afspraak in de Aarova rally waar we in onze achtertuin op heel bekend terrein gaan strijden. Nicola komt voor de gelegenheid aan de start met sponsor en vriend Wim Coghe ( WICO ) terwijl Christophe voor het eerst als piloot aan de start zal komen met broer Benoit als navigator in een Subaru Impreza. Dikke fun maken staat hier centraal, we hopen dan ook op een straaltje zonneschijn zodat jullie ons ten volle kunnen aanmoedigen langs de mooie proeven!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws