Kampioen Harry King naar Porsche junior Shoot-out

Twaalf zeer getalenteerde jonge rijders, die dit seizoen hun opwachting in een Porsche Carrera Cup maakten, vechten onderling uit wie de nieuwe Porsche Junior-rijder wordt. De Porsche Carrera Cup Benelux is uiteraard ook vertegenwoordigd, door niemand minder dan kersvers kampioen Harry King.

De Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out kadert in de sterke aanpak van Porsche wat betreft jong talent en motorsport. Jaarlijks krijgen twaalf jonge rijders de kans zich te onderscheiden en zo aanspraak op een statuut als Porsche Junior te maken. Elke Porsche Carrera Cup heeft de mogelijkheid één jongere af te vaardigen en voor de Porsche Carrera Cup Benelux is dat dit jaar Harry King, de kampioen 2022.

“Uiteraard zijn we verheugd om Harry King naar de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out af te vaardigen”, aldus Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux.

De Benelux dankbaar

“Ik kijk er alvast enorm naar uit”, vertelt de 21-jarige Brit die als voorbereiding op de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out aan een wedstrijd van de Porsche GT3 Cup – Middle East deelnam. “Het is een schitterende kans om dankzij de Porsche Carrera Cup Benelux aan de Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out deel te nemen. Ik heb een zeer sterk sportief jaar achter de rug, met onder meer negen zeges in de Porsche-competitie van de Benelux en wil me nu meten met de elf andere jonge rijders in de selectie van Porsche.

Verder groeien bij Porsche Motorsport en ooit de kleuren van het merk verdedigen als fabrieksrijders is niet alleen een droom, maar ook een doel.”

(foto’s met dank aan Porsche Carrera Benelux Cup Press Office )

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws