BRC: Hoe zit het in de klassen?

Dit weekend staat de 10de en laatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. Stéphane Lefebvre heeft zijn titel al veroverd bij de start van de Condroz Rally, Christophe Kerkhove is kersvers Historic-kampioen en Jimmy D’hondt stelde in Hoei de eindzege in de BRC Master Cup veilig. Ook in de M Cup mocht Franky Boulat zijn eindzege al vieren, net zoals Benoit Verlinde in de Clio Trophy.

Omdat Stéphane Lefebvre niet alle wedstrijden reed met Xavier Portier als navigator, ging de titel bij de co-rijders naar Nicolas Gilsoul, die dit seizoen de nota’s las voor Gino Bux. Daarmee werd de voormalige WRC-navigator beloond voor een sterk seizoen.

Tom Rensonnet moet in Spa nog strijden voor de Junior-titel, maar de Belgische titel in RC4 heeft hij al op zak, zoals Vincent Verstraete de titel pakte in RC3. In RC5 kan Xavier Dekeyser zijn merkgenoot Jeroen Catelin in Spa nog van de titel houden.

In NCM had Loïc Pirot maar 1 punt voorsprong op Franky Boulat, maar beide kemphanen zijn afwezig in Spa. Zo is de BMW-rijder uit Libramont kampioen in NCM. In NCE heeft Stefaan T’joens 2 punten voorsprong op Jony Vande Walle. T’joens moet bovendien in de 2WD Trophy ook nog vol aan de bak om Bruno de Wilde achter zich te houden.

In RGT heeft Cédric Cherain de beste uitgangspositie, maar Henri Schmelcher is mathematisch nog niet uitgeteld. Bij de merken heeft Skoda de leiding in handen, maar Citroën kan de titel ook nog veroveren.

Kortom, er staat op diverse niveaus nog heel wat op het spel in de Spa Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws