World RX 2023, met terugkeer naar iconische locaties

De FIA World Motor Sport Council keurde vandaag de kalender van het FIA World Rallycross Championship voor 2023 goed. Het kampioenschap bevat enkele iconische locaties alsook een leuke intrigerende toevoeging en de terugkeer van enkele oude favorieten. In het tiende seizoen maakt de World RX ook de verplaatsing naar Afrika en Azië.

Starten doet de World RX midden juni in het Noorse Hell gevolgd door misschien wel het beroemdste circuit van de rallycross en dat is Höljes in Zweden begin juli. Drie weken later wordt er gereden op het circuit waar rallycross meer dan een halve eeuw geleden werd geboren, in Lydden Hill in Engeland. Ook in eigen land gaat een manche van het World RX door en dit op het klassieke circuit van Mettet dat een vaste waarde mag genoemd worden sinds de beginjaren van het kampioenschap. Nadien volgen Portugal (Montalegre) en Duitsland (Buxtehude).

Vervolgens trekt het kampioenschap naar Kaapstad in Zuid-Afrika, waar in de schaduw van de Tafelberg zal gecrost worden op de Killarney International Raceway. Afsluiten doen we op een nog aan te kondigen nieuwe locatie in Azië.

De Euro RX wordt in het derde weekend van mei 2023 op gang getrokken in Hongarije.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws